Home Izbori Apsolutna većina u Svrljigu za koaliciju USS – SNS

Apsolutna većina u Svrljigu za koaliciju USS – SNS

189
0
izbori prebrojavanje glasova 1
Foto: Darko Ćirkov

Preliminarni rezultati Opštinske izborne komisije pokazuju da će sama koalicija USS – SNS imati apsolutnu većinu sa 20, od ukupno 27 odbornika u lokalnoj Skupštini, a da će od svih 6 prihvaćenih listi za lokalne izbore, bez odbornika jedino biti manjinska lista „Zelena strana – Zelena stranka“.

Pored apsolutne pobede već vladajuće koalicije, najbolji rezultat od 62,2 % izašlih birača, ostvarila je koalicija SPS – NS – Narodna seljačka stranka koja će imati 3 odbornika u novom sazivu sa osvojenih 11, 62 % glasova, a sledi ih koalicija DS – DSS – Dveri sa osvojenih 6,43 %, odnosno 2 odbornika.

Cenzus je prešla i Jedinstvena Srbija koja će imati jednog odbornika nakon osvojenih 6,18 %, a u lokalnu Skupštinu, takođe sa jednim odbornikom, vraćaju se i radikali koji su osvojili 5,27 % glasova.

Nevažećih listića bilo je 281, odnosno 3,81 %.

Višak glasačkih listića

Na jednom od najvećih biračkih mesta broj 42 „Zvezda promet 2“ u Svrljigu, gde glasa 953 Svrljižana, pojavio se, kako nezvanično saznajemo, jedan glasački listić viška.

Glasanje će najverovatnije na ovom biračkom mestu biti ponovljeno, ali ti glasovi neće bitno uticati na podelu mandata u novom sazivu Skupštine opštine Svrljig.

Na dva biračka mesta manjkao je po jedan glasački listić, ali na tim mestima glasanje najverovatnije neće biti ponovljeno.

strong>Vučić ubedljiv i u Svrljigu

Svrljižani su i za parlamentarne izbore u najvećem broju glasali za listu Srpske napredne stranke koja je u ovom mestu osvojila 66,22 % glasova.

Listi SPS – JS poverenje je ukazalo 10,2 %, slede radikali sa 7,51 %, DS sa 3,26 %, koalicija Dveri – DSS sa 2,45 % i koalicija SDS – LSV – LDP sa osvojenih 2,52 % glasova Svrljižana.

Izvor: www.juznevesti.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here