Home Lokalni izbori Zatvoreno biračko mesto u Vranju zbog nepravilnosti

Zatvoreno biračko mesto u Vranju zbog nepravilnosti

208
0
otvaranje glasaccke kutije 1-1
Foto: Darko Ćirkov

Biračko mesto broj 24 u Osnovnoj školi “Dositej Obradović” u Vranju zatvoreno je zbog primećenih nepravilnosti tokom glasanja jednog Vranjanca za koga se tvrdi da je na glasanje došao sa popunjenim listićem.

Predsednik biračke komisije na ovom mestu Goran Nikolić nije želeo da otkrije identitet, ali je potvrdio nepravilnost tokm glasanja ovog Vranjanca.

Čovek je sa suprugom je došao na glasanje. Primetili smo da je sa sobom doneo popunjen glasački listić, a ovaj koji je uzeo na ovom biračkom mestu je pokušao da iznese nepopunjen – rekao je Nikolić.

Građani koji su došli da glasaju, negoduju ispred biračkog mesta, a još se ne zna da li će u toku dana ovo biračko mesto ponovo biti otvoreno.

O incidentu je obaveštena Gradska izborna komisija i OEBS.

Koordinatorka Radnog tela za sprovođenje izbora Maja Jović tvrdi da su sva izborna mesta otvorena na vreme, kao i da ovo telo nema zvaničnih informacija, niti prijava o zatvaranju biračkih mesta.

Što ne znači da nije bilo nepravilnosti i da nije došlo do zatvaranja biračkih mesta, samo moramo da ispoštujemo procedure i, kada to bude zvanično, mi ćemo i saopštiti – rekla je Jovićeva.

Kako nezvanično saznajemo, bilo je nepravilnosti i na biračkom mestu u zgradi “Karingtonka”, ali još nema informacija da li je i to biračko mesto zatvoreno.

Izvor: Južne vesti http://www.juznevesti.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here