Home Izbori Vučić: Ako pobedimo, nastavljamo evropski put

Vučić: Ako pobedimo, nastavljamo evropski put

115
0
aleksandar-kzss5-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

BEOGRAD – Predsednik SNS i tehničke vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija, ukoliko vladajuća koalicija dobije većinu na izborima, nastaviti put evropskih integracija i približavanje evropskom životnom standardu.

Vučić je nakon što je glasao na Novom Beogradu, a odgovarajući na pitanje novinara kojih pet odluka će prvo doneti ako pobedi, rekao da najpre mora da se utvrdi strateški put Srbije, koji mora da bude kristalno jasan, i ponovio da u vezi sa tim neće praviti kompromise.

Kako je dodao, ostaju četvrta i peta revizija sporazuma s Međunarodnim monetarnim fondom, ali uspeh u tome nije pitanje zahteva MMF-a, već naših teških zadataka i poslova.

„Daću sve od sebe da prođemo četvrtu i petu reviziju, jer će to značiti poboljšanje životnog standarda“, rekao je Vučić.

On je dodao da je potrebno rešiti probleme javnih preduzeća, preduzeća u restrukturiranju, probleme u javnoj administraciji, ali i nastaviti borbu protiv korupcije i kriminala.

Na pitanje ukoliko dobije mandat na čemu će graditi odnos sa Hrvatskom, Vučić je odgovorio da nije teško videti da ti odnosi nisu savršeni, ali da ne želi da učestvuje u igrama okrivljavanja.

„Naše je da pokušamo da imamo najbolji mogući odnos. U kampanji to nisam želeo ni na koji način da koristim za sticanje političkih poena, to sam prepustio neodgovornim liderima i političkim opcijama“, rekao je Vučić.

On je poručio da Srbija želi dobre odnose i da se nada da je to moguće očekivati i sa druge strane.

Srbija će istakao je istovremeno sa evropskim integracijama nastaviti da poštuje tradicionalne veze sa Rusijom, Kinom i ostalim zemljama i poručio da Srbiji predstoje dobre godine.

„Ako ne dobijemo, čestitaćemo protivnicima i nećemo tražiti nikakve izgovore i alibi“, rekao je Vučić.

On je zahvalio građanima na požrtvovanosti i što u značajnoj meri izlaze na izbore i dodao da, kad je reč o vladajućoj koaliciji i stranci koju predvodi, kampanja nikada nije bila čistija.

„Pošteno smo se borili i očekujem neizvesnu borbu, tešku do poslednjeg glasa, ali i da će ljudi izabrati budućnost“, rekao je Vučić.

Izvor: Tanjug http://www.tanjug.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here