Home Izbori U štabovima novinari, funkcioneri, čekaju se rezultati…

U štabovima novinari, funkcioneri, čekaju se rezultati…

89
0
Sedište SNS - Srbija izbori
Foto: Tanjug

U sedišta stranaka pristižu novinarske ekipe u očekivanju prvih preliminarnih rezultata parlamentarnih, lokalnih i vojvođanskih izbora, a u stranačke prostorije SNS, uoči kraja glasanja i zatvaranja biračkih mesta, pristižu funkcioneri stranke, pre nekoliko trenutaka došao je i lider naprednjaka Aleksandar Vučić.

BEOGRAD – U sedišta stranaka pristižu novinarske ekipe u očekivanju prvih preliminarnih rezultata parlamentarnih, lokalnih i vojvođanskih izbora, a u stranačke prostorije SNS, uoči kraja glasanja i zatvaranja biračkih mesta, pristižu funkcioneri stranke, pre nekoliko trenutaka došao je i lider naprednjaka Aleksandar Vučih.

U stranačkim prostorijama naprednjaka su i brojne medijske ekipe, koje obavljaju poslednje pripreme za izveštavanje o atmosferi nakon zatvaranja biračkih mesta i objavljivanja prvih preliminarnih rezultata.

Pres sala naprednjaka, koja je potpuno opremljena za izveštavanje medijskih ekipa, postaje „tesna“ za sve koji su zainteresovani da zabeleže kako su u SNS dočekali prve rezultate glasanja.

Kako kažu u SNS, za izveštavanje iz te stranke akreditovano je oko 60 medijskih ekipa i više od 170 novinara, snimatelja i fotoreportera.

Među njima su ekipe gotovo svih domaćih medijskih kuća, ali će utiske iz SNS prenositi i HRT, Rojters, AP…

U toj stranci se moglo čuti i da je broj novinarskih ekipa veći nego za protekle izbore 2014. godine.

Novinari očekuju prve komentare iz SNS nakon objavljivanja prvih preliminarnih rezultata glasanja.

U izbornom štabu LDP-LSV-SDS čekaju rezultate i tvrde da je do 19 sati uočeno više nepravilnosti na biračkim mestima širom Srbije, kao što su stotine nedostajućih glasačkih listića, izborni štab unutar glasačkog mesta, nezapečaćena kutija, kupovina glasova…

Kad je reč o nedostajućim listićima, rekorder je Obrenovac gde ih nedostaje 600, dok u Nišu nedostaje oko 300 listića, u Novom Sadu 400, a u Šidu 100.

Na više mesta, kako tvrde, uočeno je glasanje bez lične karte, ali i da se unutar biračkog mesta organizuju izborni štabovi, za šta ova koalicija optužuje onu okupljenu oko SNS.

Navode i da imaju saznanja da je u Leskovcu vlasnik restorana Eliza, inače član SPS, davao Romima novac kako bi glasali za tu opciju.

U štabu LDP-LSV-SDS u Domu omladine, gde je organizovano praćenje rezultata izbora okupili su se predstavnici gotovo svih medija, dok se uskoro očekuje i dolazak funkcionera tri stranke.

Uoči zatvaranja biračkih mesta, u ovom štabu još nema ni gostiju, u sali su jedino mediji.

Iz pres službe LDP-a kažu da se obraćanje medijima, kao i gostima, sva tri lidera – Čedomira Jovanovića (LDP), Borisa Tadića (SDS) i Nenada Čanka (LSV), očekuje između 9.30 i 22.00 sati.za sada je mirno, i polako pristižu novinarske ekipe.

U Demokratsku stranku nešto pre zatvaranja biračkih m,esta pristižu stranački funkiconeri, a stigao je lider DS Bojan Pajtić. Interesovanje novinara je veliko, a očekuje se da će se oko 21 sat novinarima obratiti neko od funkcionera demokrata koji će govoriti o izlaznosti i neoravilnostima, dok se obraćanje lidera demokrata očvekuje kasnije tokom veceri.

Novinarima su, kako javlja reporte Tanjuga, posluženi sendviči i sokovi.

Lideri DS S i Dveri još nisu stigli u izborni stab te koalicije, očekuje se da će doći oko 20 časova.

Novinarske ekipe su brojne, a trenutno se u stranačkim prostorijama gledaju vesti.

Pre zatvaranja biračkih mesta u sedištu SPS na Studenstkom trgu već su zamenik predsednika stranke Aleksandar Antić i pojedini funkcioneri, a prisutan je veliki broj novinarskih ekipa.

Kod socijalista za sada nema posluženja za novinare, kojima je, kako javlja reporter Tanjuga, u nedostatku hrane, na raspolaganju lonac vrele vode u kojem mogu da spreme kafu ili čaj.

U Izborni štab Srpske radikalne stranke pristižu funkcioneri te partije, članovi i simpartizeri, dok je predsednik SRS Vojislav Šešelj stigao oko 18 sati.

Izborne rezultate u sedištu SRS u Zemunu pratiće oko 40 akreditovanih novinarskih ekipa iz zemlje i oko 10 ekipa iz inostranstva.

U novinarskoj sobi radna je atmosfera, postavlja se oprema, TV novinari probaju uživo uključenja, pišu se preliminarni izveštaji.

Vojislav Šešelj rekao je novinarima ranije da će se u ime SRS sa preliminarnim rezultatima obratiti šefica Izbornog štaba SRS Vjerica Radeta oko 21 sat, dok će on izaći pred kamere u 23 sata, kako je rekao, „ukoliko bude zadovoljan rezultatima, a ako ne bude, otići će kući“.

Izvor: www.tanjug.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here