Home Izbori U Sandžaku glasanje protiče bez ozbiljnijih problema

U Sandžaku glasanje protiče bez ozbiljnijih problema

201
0
Izbori 2016 - Srbija izbori
Foto: B92/ Thinkstock

Na većini biračkih mesta u svih šest opština Sandžaka jutros su počeli opštinski i parlamentarni izbori i taj proces u Novom Pazaru se odvija bez ozbiljnijih problema na 96 biračkih mesta.

NOVI PAZAR – Na većini biračkih mesta u svih šest opština Sandžaka jutros su počeli opštinski i parlamentarni izbori i taj proces u Novom Pazaru se odvija bez ozbiljnijih problema na 96 biračkih mesta.

„Na nekim biračkim mestima u Novom Pazaru glasanje je kasnilo zbog tehničkih problema i dužeg trajanja administartivnog postupka prilikom otvaranja biračkog mesta“, izjavio je predsednik Opštinske izborne komisije (OIK) Radoslav Milić.

Na biračkom mestu u Kulturnom centru, na primer, bio je istaknut transparent, pa je takođe kasnije počelo glasanje, jer je bilo potrebno da se ukloni propagandni materijal stranaka.

Većina građana očekuje poboljšanje života.

„Očekujemo evropske integracije, da bude bolje svima i bolji život“, rekao je za agenciju Anadolija Novopazarac Munir Šabotić koji je jedan od prvih građana koji je jutros glasao.

U Limskoj dolini, u Prijepolju su otvorena sva biračka mesta i izbori su u toku. Predsednik OIK Prijepolja Dalmir Kozica je potvrdio i da je u toj opštini zbog sličnih razloga kao u Novom Pazaru bilo kašnjenja i sitnih problema prilikom otvaranja biračkih mesta, ali da se izbori sprovode.

Zbog velikog broja lista koje učestvuju na izborima, dvadeset na parlamentarnim i deset (u Novom Pazaru) na biračkim mestima bude po dvadeset i više članova biračkih odbora lokalnih izbornih komisija i Republičke izborne komisije (RIK) Srbije.

Na izbore koji se danas održavaju u Srbiji, u svih šest sandžačkih opština pravo glasa ima 217.487 građana.

Izvor: www.tanjug.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here