Home Izbori SU: Do 18 časova glasalo 45 odsto

SU: Do 18 časova glasalo 45 odsto

218
0
izbori prebrojavanje glasova 1
Foto: Darko Ćirkov

SUBOTICA – Po podacima Gradske izborne komisije, procenjena izlaznost na izborima u Subotici do 18 časova iznosi 45 odsto, rečeno je RTV- u u GIK-u na osnovu uzorka sa šest biračkih mesta.

U komisiji navode da na glasačkim mestima do sada nije bilo nepravilnosti, ali da su primili dve prijave – jednu pismenu i jednu usmenu.

Pismena primedba jednog glasača, za koju tvrde da nije uticala na rok glasanja, biće razmotrena u zakonskom roku, dok je druga prijava političke organizacije „Građani i građanske Srbije“.

Kako je rečeno, s obzirom da se radi o prijavi incidenta van biračkog mesta, slučajem će se baviti policija.

U GIK-u očekuju da će prve rezultate izbora imati između 23 časa i ponoći.

Kako za RTV ranije rečeno u subotičkom GIK-u, na pojedinim biračkim mestima građani su glasačke listiće ubacivali u pogrešne kutije. Ti listići će naknadno biti razvrstani, kažu u GIK-u.

Kako je za RTV rečeno u Gradskoj izbornoj komisiji u Subotici, postoji mogućnost da je na biračkom mestu Peščara iznet jedan glasački listić, ali će to moći da se utvrdi tek po zatvaranju glasanja.

Prema rečima predsednika Gradske izborne komisije u ovom gradu, Karolja Kovača, drugih nepravilnosti za sada nema.

On dalje objašnjava da će mu se tokom dana javljati predsednici biračkih mesta sa eventualnim pritužbama. Gradska izborna komisija u Subotici još uvek nema podatke o izlaznosti.

Otvoreno je 105 biračkih mesta, što je za četiri manje u odnosu na prošle izbore, a na biračkom mestu broj 6 prvi je glasao Subotičanin Petar Vujević.

Tačno 130.788 Subotičana ima pravo da bira novi sastav lokalnog parlamenta.

Za neko od 67 odborničkih mesta konkuriše 12 lista sa ukupno 477 kandidata, a to je za dve manje u odnosu na prošle izbore.

Izvor: RTV http://rtv.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here