Home Lokalni izbori SO: Izborni štab na biračkom mestu

SO: Izborni štab na biračkom mestu

180
0
izbori prebrojavanje glasova 1
Foto: Darko Ćirkov

SOMBOR – Izlaznost na teritoriji Sombora do 14 sati na sedam biračkih mesta koja su uzeta kao uzorak je 29,26 odsto. Izlaznost na teritoriji opštine Odžaci do 14 sati je 33,69 odsto, a u Apatinu je, prema rečima Jove Koraća, predsednika Opštinske izborne komisije nema nepravilnosti, a izlaznost do 12 sati je 22,82 procenta. …

Somborskoj policiji prijavljeno je da se u krugu od 20 metara na biračkom mestu Rastina nalazi i izborni štab jedne stranke, potvrđeno je za RTV.

Kako nam je rečeno, glasanje nije prekinuto, a policija i članovi Gradske izborne komisije su izašli na teren.

Policiji u Somboru je prijavljen i sumnjiv automobil na biračkom mestu Aleksa Šantić, u kojem sede stranački aktivisti koji lobiraju za svoju stranku kod građana.

Izborni dan u Somboru počeo je sa kašnjenjem otvaranja biračkih mesta broj 42 i 45 u Osnovnoj školi „Ivo Lola Ribar“ u mesnoj zajednice Gornja Varoš. Do 10 sati je, prema prvim procenama, glasalo oko 12 odsto birača.

Kako je za Radio-televizije Vojvodine rekla Gordana Pupovac predsednica biračkog odbora razlog je što škola nije bila otključana u šest sati kako je dogovoreno, već je to učinjeno u 6:40. Glasanje je na ovim biračkim mestima počelo u 7:25.

Prvi glasač je 84-ogodišnji Milovan Kiridžić, čekao je duže od dvadeset minuta da bi glasao, ali kaže da je optimista pred ove izbore.

Inače na teritoriji grada Sombora biračko pravo ima 76.742 birača, oni će osim glasanja pokrajinske i republičke poslanike glasati i za kandidate za 61 mesto u lokalnom parlamentu.

Na teritoriji Zapadnobačkog okruga jedino u opštini Odžaci nema lokalnih izbora jer su pre dve godine održani vanredni. U Opštinama Kula, Odžaci i Apatin sva biračka mesta otvorena su na vreme.

Biračko pravo na teritoriji Zapadnobačkog okruga ima 166.095 gradjana.

SO: Izborni štab na biračkom mestu

Izvor: RTV http://rtv.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here