Home Izbori Klačar: Može se očekivati izlaznost veća od 55 odsto

Klačar: Može se očekivati izlaznost veća od 55 odsto

105
0

BEOGRAD – Na osnovu dosadašnjih podataka, može se očekivati da će izlaznost na izbore biti veća od 55 odsto, izjavio je Bojan Klačar iz CeSID-a.

„Nezahvalno je prognozirati, ali kako stvari sada stoje, gotovo je izvesno da ćemo imati veću izlaznost nego 2014. godine kada je ona bila oko 53 odsto. Sada možemo da očekujemo izlaznost koja će biti veća i od 55 odsto“, rekao je on za B92.

Klačar je dodao da će se pratiti trendovi i kako će se odvijati situacija nakon 14 sati, budući da je i vreme loše pa se mora imati u vidu i to.

Izlaznost do 14 sati na izborima bila je 29,7 odsto, a iz CeSida kažu da je tokom dana došlo do promene trendova u izlaznosti po regionima.

U regionu Centralne Srbije izlaznost do 14 sati bila je 31, 5 odsto, zatim sledi Vojvodina gde je izlaznost 29, 3 odsto, dok je u Beogradu i dalje najmanja izlaznost od 26, 5 odsto.

Klačar je naveo da nisu zabeleženi veći incidenti i nepravilnosti i da je dan relativno miran, a jedini dogodio se u Vranju gde su stranački aktivisti sa zaokuženim biračkim listićima ušli na biračko mesto koje je odmah nakon toga i zatvoreno.

On je najavio da će u 20 sati Cesid imati podatke o izlaznosti do 19 časova, već od 20.30 imaće prve rezultate, a nakon toga na svakih 15 minuta biće pravljen presek izlaznosti.

„Verujem da možemo da imamo finalnu procenu rezultata do 22 sata. Imamo tri izborna nivoa i brojanje ide sporije nego da se samo održavaju parlamentarni izbori“, rekao je Klačar.

Izvor: Tanjug

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here