Home Izbori CeSID: Izlaznost do 17 sati 43,5 odsto

CeSID: Izlaznost do 17 sati 43,5 odsto

124
0
az-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

BEOGRAD – Na vanrednim parlamentarnim izborima do 17 sati glasalo je 43,5 odsto građana s biračkim pravom, saopštio je CeSID.

Programski direktor CESID-a Đorđe Vuković preneo je da je u centralnoj Srbiji izlaznost veća i iznosi 45,9 odsto. Izlaznost u Beograd je 39,5 odsto, a u Vojvodini 42,8 procenata.

Vuković je ukazao da, ako se poredi izlaznost od 2008. godine do prošlih izbora, onda je ova u 17 časova jedna od većih, koja je samo malo manja od 2012. godinine.

Prema njegovim očekivanjima izlaznost na ovim izborima ne bi trebalo da bude niža nego na prošlim izborima, i dodao da postoji mogućnost da bude veća od 53 odsto.

Vuković je istakao da ove izbore obeležava i veoma mali broj nepravilnosti.

On je istakao da je svega desetak nepravilnosti prijavljeno, i da se neke mogu svrstat u red zanimljivosti.

Sve nepravilnosti, kako je dodao, procesuirane su od strane izbornih komisija, koje su postupali po nepravilnostima i razrešili ih.

Vuković je ukazao da se na jednom briačkom mestu desila situacija da je jedan birač bio upisan samo za lokalne izbore, a dobio je od komisije listić za glasanje za republičke izbore.

Isto tako naveo je da je u Jagodini zabeležena situacija na jednom biračkom mestu gde je jedno lice oštetilo i odnelo izborni materijal, te je glasanje obustavljeno.

„Te nepravilnosti su uobičajene, a ukupno gledano manje ih je od ranijih izbornih procesa“, kazao je Vuković.

Izvor: RTV http://rtv.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here