Home Beograd Vučić: Svoju političku sudbinu vezao sam za sudbinu vlade

Vučić: Svoju političku sudbinu vezao sam za sudbinu vlade

124
0
Aleksandar Vuccich KZSS 51
Foto: Darko Ćirkov

Premijer Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić izjavio je da je vezao svoju političku sudbinu za sudbinu vlade i da će svaki rezultat na izborima koji bi značio da druge stranke mogu da formiraju vladu, za SNS predstavljao poraz.

BEOGRAD – Premijer Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić izjavio je da je vezao svoju političku sudbinu za sudbinu vlade i da će svaki rezultat na izborima koji bi značio da druge stranke mogu da formiraju vladu, za SNS predstavljao poraz.

„Ako ne budem imao poverenje naroda, neći ni stranci da pravim problem, da pada tri puta do cenzusa, ispod cenzusa…“, rekao je premijer u intervjuu za „Kurir“ pred početak izborne tišine.

On je naveo da istraživanja javnog mnjenja pokazuju da kada je reč o reultatima izbora, da je „negde na ivici“, „da je mrtva trka“.

„Postavlja se pitanje da li preterujem ili ne, i da li (iz opozicije) mogu da se ujedine. Nema tu iskrenog ujedinjenja ili bilo kakve ljubavi ni politike. Ujedinjeni su samo zbog mržnje prema meni“, rekao je Vučić.

On je dodao i da je ova kampanja za njega lično bila prilično teška, zato što se nije svodila na razmenu argumenata, već na to „ti si takav i takav, tvoja porodica je najgora na svetu“, a to se, kako je dodao, ranije u Srbiji nikada nije radilo.

Lider SNS je rekao da tokom kampanje od predstavnika opozicije nije čuo nijednu ideju ni o čemu, čak ni o natalitetu, a kamoli o ekonomiji.

Na pitanje kako će izgledati nova vlada, Vučić je rekao da je sastavljanje vlade veoma ozbiljna stvar i da morate da na raspolaganju imati radnike.

„Kao u Milanu, imate Gatuza na terenu, pa onda ljude iz različitih generacija, one koji čuvaju golove i one koji daju gol. Ali je važno da svi guraju taj brod koji ide u nedvosmislenom pravcu“, kazao je premijer.

On je naveo da će u novoj vladi biti i ljudi koji nemaju veze sa politikom.

„Imam već nekog na umu, ali ne mogu o tome jer bi to bilo kao kada spremate ražanj a zec vam u šumi“, kaže Vučić.

Na pitanje šta očekuje od posete predstavnika MMF u junu i šta bi moglo da predstavlja kamen spoticanja za njihovu pozitivnu ocenu o Srbiji, Vučić je rekao da bi to mogla da bude racionalizacija u državnoj upravi.

„Nadam se da ćemo dobiti pozitivnu ocenu, jer bi bez toga bilo užasno teško“, rekao je premijer.

On je još najavio da ćemo zivotni standard da popravljamo i u 2016. 2017, 2018 godini, da još dugo nećo živeti onako kako bismo želeli, ali da ćemo živeti iz godine u godinu sve bolje i bolje.

„To će da se vidi kroz objektivne kriterijume, korz rast BDP, rast plata i penzija. Plate u javnom sektoru i penzije će biti sigurne, stabilne, redovne i samo veće. Plate u privatnom sektoru rastu i one nikada nisu bile više“, rekao je Vučić.

Premijer je otkrio i da ponekad pobegne svom obezbeđenju, što je, kako je priznao, veoma neodgovorno, i da se tada provoza u njegovoj staroj „škodi“.

„Zaželim se da provozam tu ‘škodu’, što se i dalje vodi na mog brata. Jednom u mesec dana izađem noću da se provozam. Onda pozovem Sinišu Malog sa sobom da mu ukažem koje stvari u gradu moraju da se poprave. Nekada se setim da kažem, nekad ne…“, rekao je premijer.

Izvor: www.tanjug.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here