Home Izbori U Zrenjaninu održana završna konvencija Levice Srbije

U Zrenjaninu održana završna konvencija Levice Srbije

136
0
Levica Srbije - Srbija izbori
Foto: RTV/Levica Srbije

ZRENJANIN – Lider Levice Srbije Borko Stefanović rekao je večeras na završnoj konvenciji te partije u Zrenjaninu da su oni koji su sada na vlasti pre četiri godine došli u pocepanim pantalonama i patikama, a da danas poseduju firme, oranice i restorane u Beogradu.

„Za četiri godine koliko su na vlasti, zadužili su se preko deset milijardi evra, za četiri godine povećali su broj nezaposlenih, primili su u javni sektor preko 50.000 naprednjaka za šta su potrošili preko 800 miliona evra, za četiri godine ugušili su sve medije“, rekao je on.

Lider Levice Srbije ukazao je na loš položaj radnika koji zarađuju 100 do 200 evra, što je loš položaj u kome su se zbog smanjenja penzija našli penzioneri i što je loš obrazovni sistem, lekari poniženi, kao i prosvetni radnici i poljoprivrednici.

„Dajte ovi naši poljoprivrednici da se ne trude, jer mali je to posed, to se ne isplati, bolje da ih prodamo đuture Matijeviću, Kostiću, Miškoviću. Ti ljudi znaju, imaju traktore na daljinsko što rade bez gašenja, noću, neće vas uzeti ni traktor da vozite za 200 evra, to je sudbina koju su za vas predodredili, ni najamni radnik i to je previše skupo za ovu vlast“, kazao je Stefanović.

On je ukazao da Levica Srbije želi drugačiju zemlju, zemlju socijalne jednakosti i pravde, solidarnosti i zemlju u kojoj će se rad vrednovati i u kojoj će se podići cena rada, a istovremeno omogućiti da država pravi fabriku gde je strateški opravdano.

„Hoćemo zemlju u kojoj će se povećati izdvajanja za poljoprivredu i vladu koja će garantovati otkupnu cenu za našeg poljoprivrednika i da se zaustavi nekontrolisan uvoz mesa i gde će se oporezovati verske zajednice“, kazao je Stefanović.

On je rekao da su strani investitori dobrodošli, ali da se mora znati da ko hoće novac iz budžeta, onda mora da da i sindikalno organizovanje i da plati prekovremeni rad, kao i da postoji zaštita na radu, a ne da se gaze prava radnika.

Izvor: RTV http://rtv.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here