Home Izbori Šešelj: Vreme je da se ponovo menja vlast u Srbiji

Šešelj: Vreme je da se ponovo menja vlast u Srbiji

87
0
seseljhag-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

NOVI SAD – Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je danas, na predizbornom mitingu radikala u Novom Sadu, da je došlo vreme da se ponovo menja vlast u Srbiji.

On je rekao da je došlo vreme da vlast preuzmu „Srpski radikali“ i ocenio da će na predstojećim izborima doći do polarizacije na one koji su za integraciju sa Rusijom i na one koji su za ulazak u Evropsku uniju.

„Od ozbiljnih stranaka jedino je SRS za integraciju sa Rusijom svi ostali su za Evropsku uniju koja nam je otela Republiku Srpsku Krajinu i koja hoće da nam otme Vojvodinu, da proglasi Vojvodinu republikom, pa da onda kaže da u isto vreme u EU ulaze Republika Srbija, Republika Vojvodina i Republika Kosovo, mi srpski Radikali to nećemo dozvoliti“, rekao je Šešelj.

Po njegovim rečima, Hrvatska se ubrzano naoružava raketnim sistemima „zemlja-zemlja“ i to ne da bi napala Mađarsku ili Sloveniju već zato što, kako je rekao, želi levu obalu Dunava kod Šarengradske ade i želi teritorije koje su za vreme Austrougarske pripadale opštinama u Baranji.

„Kada formiramo prvu radikalsku vlast od vremena Milana Stojadinovića prvo što ćemo uraditi, ući ćemo u vojni savez sa Rusijom, Belorusijom, Kazahstanom i Jermenijom i našim prijateljima ćemo reći da nemamo novca da kupimo njihove raketne sisteme S-500, ali da im dajemo mogućnost da te sisteme instaliraju po Srbiji i da pošalju svoje oficire koji će obučiti naše vojne starešine da rukuju tim sistemima jer braneći nebo nad Srbijom oni ujedno brane i nebo nad Rusijom“, istakao je lider radikala.

Izvor: RTV http://rtv.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here