Home Izbori Pastor: Partnerski odnos sa pobednicima izbora

Pastor: Partnerski odnos sa pobednicima izbora

135
0
Ištvan Pastor - Srbija izbori
Foto: RTV/Beta (Dragan Gojić)

SUBOTICA – Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor poručio je danas da SVM želi da gradi partnerski odnos sa onima koji budu dobili najveće poverenje građana na izborima.

Pastor je rekao da vojvođanski Mađari neće opredeliti ko će biti najjača politička stranka u Srbiji, ali da žele da sa onima koji dobiju najveće poverenje grade partnerski odnos na programskim opredeljenjima, na bazi traženja rešenja za probleme celog društva, ali i za pitanja od značaja za mađarsku manjinsku zajednicu.

„Mi smo se pokazali kao pouzdan partner i želimo, na osnovu međusobnog poštovanja i prihvatanja, takav odnos i na dalje graditi jer u današnjim uslovima, kad se Evropa nalazi pred neopisivo velikim problemom, a Srbija stremi ka EU, moramo biti za stolom sa onima koji traže rešenje“, rekao je Pastor.

Klopka ideološkog opredeljenja između velikih nacionalnih stranaka

SVM, rekao je, ne želi da se vrati ili da upadne u klopku manjinskih politika.

„Mi danas nismo u toj klopci i ne želimo upasti, a ta klopka je neka vrsta ideološkog opredeljenja između velikih državnih nacionalnih stranaka. Mi ne želimo da imamo tu vrstu izbora u svojim glavama“, rekao je Pastor.

On je rekao da je SVM u rekordnom roku istakla listu za republičke izbore sa 250 kandidata za poslanike, za pokrajinske izbore sa 120 kandidata, kao i liste u 25 vojvođanskih opština sa ukupno 607 kandidata.

„Kampanja je trajala nepunih 40 dana, imali smo 418 dešavanja, nije bilo vojvođanskog naselja u kojem nismo bili, od Beograda do Horgoša“, rekao je Pastor.

On je istakao da se ta stranka zalaže za izgradnju institucija, vladavinu prava, neophodnost donošenja zakona o finansiranju i nadležnostima, unapređenje zaštite ljudskih i manjinskih prava, podsticaj ekonomskog rasta i zapošljavanje, stvaranje uslova za život u sigurnom i bezbednom društvu.

Pastor je naveo da su vojvođanski Mađari životno zainteresovani da Srbija bude zemlja u kojoj ima budućnosti i iz koje se ne beži, nego u koju se vraća, i iz koje kapital ne izlazi, nego u nju dolazi.

Izvor: RTV http://rtv.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here