Home Izbori „Neophodno da LGBT osobe izađu na izbore“

„Neophodno da LGBT osobe izađu na izbore“

69
0
SPS - Srbija izbori
Foto: B92

Beograd — Član Glavnog odbora SPS Boris Milićević pozvao je pripadnike LGBT zajednice da izađu na izbore, između ostalog i zbog jačanja ekstremne desnice u Srbiji.

„Brojni su razlozi zašto su ovi izbori od izuzetne važnosti…Ne samo da odlučujemo ko će vladati našom državom u narednom periodu, nego i da li ćemo dobiti uravnotežen i stabilan politički sistem“, poručio je Milićević u saopštenju.

„Naš izlazak na izbore će usporiti, možda čak i zaustaviti ovaj proces koji je sigurno protiv interesa LGBT zajednice. Zato je neophodno da LGBT osobe ne samo izađu na izbore, već ubede i svoje roditelje, familiju, prijatelje, poslovne partnere da učine isto“, ističe on.

Na taj načih će, dodaju, pokazati da su društva i da im je stalo do njegovog boljitka, napretka i menjanja u budućnosti.

„To pokazuju i evropske države koje su dostigle najviše standarde u zaštiti prava LGBT osoba. Tako je izlaznost u Holandiji 2012. godine bila 75 odsto, u Nemačkoj 2013. godine 72 odsto, Švedskoj 2014. godine 86 odsto, Velikoj Britaniji 2015. godine 66 odsto… Masovnim izlaskom, građanke i građani tih država pokazuju veliku svest kolika je njihova moć u kontroli vlasti i koliko je svaki glas vredan“, poručuje Milićević.

Izvor: B92 http://www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here