Home Izbori Maja Gojković: Ne gledajte istraživanja, izađite na izbore

Maja Gojković: Ne gledajte istraživanja, izađite na izbore

85
0
Maja Gojković - Srbija izbori
Foto: N1

Članica Predsedništva Srpske napredne stranke Maja Gojković pozvala je građane, gostujući u Novom danu televizije N1, da 24. aprila izađu na izbore i zaokruže političku opciju za koji veruju da može da uradi nešto dobro za Srbiju.


Članica Predsedništva Srpske napredne stranke Maja Gojković pozvala je građane, gostujući u Novom danu televizije N1, da 24. aprila izađu na izbore i zaokruže političku opciju za koji veruju da može da uradi nešto dobro za Srbiju.

Iako istraživanja javnog mnjenja pokazuju da SNS na izborima može da računa na polovinu glasova birača, Maja Gojković podseća da takve analize mogu da uljuljkaju građane, što se i dešavalo na nekim prošlim izborima.

“Pribojavamo se toga, isuviše glasno istraživanja pozivaju građane da ostanu kod kuće, da će pobediti Aleksandar Vučić i SNS. Vrlo lako sve ostale partije nakon održanih izbora ujedine, i imaju glas ili dva više da se formira vlada na drugoj strani”, rekla je gošća Novog dana i pozvala građane da ne obraćaju pažnju na istraživanja, već da izađu na izbore.

“Na nama je da do sutra u ponoć što više puta ponovimo građanima da ne ostanu kod kuće, da ne misle da su uradili nešto veličanstveno što su ostali kod kuće. Dobro je da izađete na izobre i zaokružite političku opciju za koju verujete da može da uradi nešto dobro za Srbiju… Građani se ponašaju neki put kao sa tribine – stalno znaju bolje od igrača koji igraju na terenu. Dobro, ne moraju svi da se bave politikom, ali neka ne ostanu kod kuće”, poručuje Maja Gojković.

Opoziciju ujedinjuje mržnja prema Vučiću

Funkcionerka SNS-a ocenila je i da opozicione stranke imaju jednak program, bez obzira na to da li je reč o levici ili desnici, a to je kritika Aleksandra Vučića. “I to ne samo politička, ujedinjuje ih mržnja prema Aleksandru Vučiću. Opozicija postoji, ima je dovoljno da naprave vlast ako građani tako odluče, i formiraju vladu bez premijera Aleksandra Vučića”, ocenila je Maja Gojković.

Ona je dodala i da se lider socijalista Ivica Dačić, kada poručuje da je SPS bolji partner u vladi od Čedomira Jovanovića, obraća svojim biračima, a ne SNS-u. „On samo treba da vidi šta se dešava iza njega na mitinzima, malo mnogo ima kakofonije iza njega, a on ne reaguje na to”, podseća Maja Gojković.

Kada je reč o Srpskoj radikalnoj stranci i Vojislavu Šešelju, Maja Gojković je rekla da lider radikala upućuje teške reči ka SNS-u, a ne napada DS i druge stranke. Saradnja sa strankama krajnje desnice je neprihvatljiva za SNS, kaže gošća Novog dana i dodaje da se u programima tih stranaka vide retrogardne ideje o porodici i slobodi govora, u kojima nema ni “m” od modernizacije.

Članica predsedništva SNS-a je rekla i da će ta stranka, ako posle izbora bude u poziciji da formira republičku vladu, pozvati široki front partija u koaliciju, ali da ne želi da prejudicira koje bi to stranke mogle da budu, jer se još ne zna ni ko će sve ući u parlament.

Šta SNS nudi građanima na izborima?

Što se tiče programa koji naprednjaci nude na izborima, Maja Gojković kaže da je, pre svega reč o pristojnom poslu i pristojnoj zaradi za sve ljude koji žive u Srbiji, reformi zdravstva, koja uključuje obnovu svih ustanova i kapaciteta, reformi obrazovnaja uz popravku školskih objekata i pravdi za sve, odnosno brzom i efikasnom pravosuđu.

Te stvari sada dolaze na red, jer je vlada Aleksandra Vučića, kako je rekla, u prethodne dve godine morala da se bavi “gašenjem požara”, odnosno finansijskom konsolidacijom zemlje.

Maja Gojković se osvrnula i na izbore u Vojvodini, ona je rekla da SNS ima izuzetno dobar i veliki tim ljudi od kojih bi mnogi mogli da budu šefovi pokrajinske administracije.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here