Home Izbori Tribina: Na izborima biramo manje lošu opciju

Tribina: Na izborima biramo manje lošu opciju

186
0
Tribina - Srbija izbori
Foto: RTV

NOVI SAD – Za šta glasamo u nedelju?“ Na to pitanje pokušali su odgovor da daju učesnici javne tribine, koju je u Novom Sadu organizovala Balkanska istraživačka mreža. Zaključak je da ćemo u nedelju, 24. aprila birati manje lošu opciju.

Na tribini, u Medija centru Vojvodine, Balkanska istraživačka mreža predstavila je rezultate analize učinka Vlade tokom poslednje dve godine u četiri oblasti koje su građani ocenili kao prioritetne za svoj lični i društveni napredak, a to su: korupcija, pravosuđe, zdravstvo i obrazovanje.

„Naše analize pokazuju da je malo toga urađeno, ali sa druge strane pitanje u kojoj meri to što su obećali a nisu uradili će odlučiti i prevagnuti u izborima koji slede. To je ono o čemu želimo sa građanima da razgovaramo, da vidimo šta je ono što će ih opredeliti na izborima u nedelju“, kaže Slobodan Georgiev iz BIRN-a.

Na tribini su učestvovale, kažu iz Birna, javne ličnosti koje su želele da govore na tu temu.

„Mislim da o tome treba razgovarati i čuti argumente i za i protiv kakvi god da su. Mislim kada bi malo više razgovarali generalno u društvu, da bi nam bilo svima bolje. Volim da mogu das pričam o tome“, rekao je Branislav Trifunović, glumac.

„Mislim da je veoma važno izaći na izbore jer bezveze je posle žaliti se a nisi ni pokušao, ni dao glas nekome. Ne znam, ja sam izašao do sada na sve, uvek sam glasao“, objasnio je Dejan Ćirjaković, iz „Državnog posla“.

Iako su svi učesnici tribine istakli da je važno izaći na izbore, zaključak je, kako je poručeno na tribini, da ćemo u nedelju, 24. aprila birati manje lošu opciju.

Tribina: Na izborima biramo manje lošu opciju

Izvor: RTV http://www.rtv.rs/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here