Home Izbori Rašković Ivić: Srbija bira između istine ili Vučićevih laži

Rašković Ivić: Srbija bira između istine ili Vučićevih laži

78
0
DSS-Dveri - Srbija izbori
Foto: RTV

BEOGRAD – Demokratska stranka Srbije (DSS) i Srpski pokret Dveri večeras su na predizbornom skupu u Beogradu pozvali građane Srbije da na parlamentarnim izborima u nedelju glasaju za tu koaliciju jer je patriotska i jer, kako su rekli, želi da spase Srbiju.

Predsednica DSS Sanda Rašković Ivić rekla je da u nedelju, 24. aprila, Srbija odlučuje između „dva carstva – carstva istine i carstva laži Aleksandra Vučića“, a da građani Srbije nisu zaslužile da imaju „ovakvu lažljivu vlast“.

Ona je kazala da će, ako koalicija Dveri-DSS dođe na vlast, raskinuti Briselski sporazum, prekinuti pregovore sa Evropskom unijom, saradnju sa Međunarodnim monetarnim fondom i ugovore sa NATO-om, a da će čuvati domaće „jer je Srbija jedina budućnost“.

„Uništava se selo, zanatlije, radni ljudi i srednji sloj. Aleksandru Vučiću i njegovom društvu najskuplja srpska reč je Brisel, a ne Kosovo“, kazala je Rašković Ivić i dodala da će se koalicija Dveri-DSS boriti za Srbe na Kosovu, za njihova prava i za „vraćanje Ustava Srbije na Kosovo“.

Ona je Krajišnicima obećala da nikada neće izdati srpstvo i srpski narod i pozvala žene da glasaju i zaustave one koji su „unizili Srbiju“.

„Vratite dostojanstvo materinstvu, našim profesijama, ne dajte da nam ovaj liferuje decu i da u unucima vidimo tuđine sa kojima ne možemo da razgovaramo. Dragi moji Krajišnici, dušmani su nas oterali sa ognjišta, a ovi ovde našu decu u Kanadu i Norvešku. Mi nemamo gde više da bežimo. Podignite se! Uzmite olovke u ruke i oterajmo ove sa vlasti! Spasimo našu Srbiju!“, kazala je Rašković Ivić.

Ona je dodala da su oni koji su nekada obećavali hleb od tri dinara i granicu Karlobag-Karlovac-Virovitica promenili odela i granicu postavili na Jarinju.

Predsednik Dveri Boško Obradović kazao je da je lista Dveri-DSS najjača po kadrovskoj strukturi i po predizbornom programu i dodao da će se ta koalicija boriti za vraćanje domaćih banaka i privrede, da će se zalagati za bolje obrazovanje i zdravstvo, i da će domaći interesi doći na prvo mesto, dok će interesi stranaca morati da budu na drugom.

„Štitićemo domaći ekonomski interes u ime ekonomskog patriotizma. Svi Srbi sveta imaće u nama predstavnika, svi Srbi u regionu kojima se krše ljudska prava, svi oni kojima je ova vlast ukinula ministarstvo dijaspore, a pre svega Srbi sa Kosova“, kazao je Obradović i dodao da će se ta koalicija boriti za majke i njihova radna prava, za ratne vojne invalide, kao i za porodice na selu i porodice u kojima članovi domaćinstva ne rade.

Profesor Poljoprivrednog fakulteta u penziji Miladin Ševarlić obećao je na skupu da će, ako postane poslanik, na prvu sednicu Skupštine Srbije doći u narodnoj nošnji i pozvao sve sa izborne liste DSS-Dveri da i oni na svečanu sednicu dođu tako odeveni.

On je kazao da će za u Skupštini zalagati da se usvoji deklaracija protiv genetski modifikovanih organizama, koja je već usvojena u lokalnim samoupravama u Srbiji, da se za poljoprivredu izdvoji minimalno pet odsto budžeta, za posebne podsticajne programe za bračne parove koji žele da žive na selu i bave se poljoprivredom, za formiranje razvojnih banaka, za zabranu prodaje poljoprivrednog zemljišta strancima, kao i za direktni izbor narodnih poslanika, „jer građani ne mogu da pogreše 250 puta“.

Na skupu su govorili i profesor Kosta Čavoški, potpredsednik DSS-a Aleksandar Popović, koji je kazao da će se na izborima građani opredeljivati da li žele slobodnu Srbiju ili ne, profesor Filološkog fakulteta Milo Lompar i profesorka Jasmina Vujić, koja se iz SAD obratila video-linkom.

Pred početak skupa okupljeni u Domu sindikata su skandirali „Srbija, Rusija, ne treba nam Unija!“, kao i „Vučiću pederu!“, nosili su stranačke zastave i veliki transparent „Kratko, jasno – Ne u NATO“. Skup je zvanično počeo himnom Srbije, a završen je pesmom Kosovski božuri.

Izvor: RTV http://www.rtv.rs/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here