Home Izbori Ljajić: Najznačajniji izbori do sada za Sandžak

Ljajić: Najznačajniji izbori do sada za Sandžak

70
0
Rasim Ljaljić Srbija Izbori
Foto: Tanjug

Beograd – Lider SDPS Rasim Ljajić ocenio je da će izbori biti „vrlo neizvesni“ i dok će u Sandžaku biti najznačajniji do sada za izbori tu regiju.

Kako kaže, građani će birati između „demokratsko-građanske opcije“ SDPS-a i „klerikalno-nacionalištičke opcije“ lidera SDA Sulejmana Ugljanina i BDZ Muamera Zukorlića.

Ljajić je uveren da će Ugljanin i Zukorlić, ako budu mogli, nakon izbora ući u koaliciju, jer, kako je rekao, njihove platforme su potpuno identične.

„Ko bude glasao za SDA, kao da je glasao za Zukorlića i ko glasa za Zukorlića, kao da je glasao za Ugljanina“, poručio je Ljaljić za TV Pink.

Podsetio je da njegova stranka u sandžaku nastupa samostalno, a ne u koaliciji sa SNS-om, kao što je to slučaj na republičkom nivou, jer je procenjeno da će na taj način imati više glasova.

Ljajić je rekao da se, po prvi put, ne usuđuje da prognozira rezultate parlamentarnih izbora jer je, kako je objasnio, za četiri-pet lista neizvesno da li će preći cenzus.

Ocenio je da je „kredibilitet parlamenta pao na niske grane“ i ponovio da bi trebalo smanjiti broj poslanika na 150 jer bi se onda birali „najbolji mogući“ predstavnici svake partije u parlamentu.

„Treba razmišljati i o televizijskim prenosima ili na posebnom kanalu ili da imamo posebne skupštinske emisije“, smatra Ljajić.

Upitan za promenu Ustava Srbije, Ljajić je rekao da on mora da se promeni do 2017. godine zbog procesa pridruživanja EU u delovima u vezi sa pravosuđem, posebno oko načina izbora sudija i tužilaca, i poručio da je Srbiji potreban ustav koji se, kako je rekao, neće menjati na svakih pet ili deset godina.

Izvor: b92

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here