Home Izbori Bela Palanka: Ko zna da se održavaju izbori?

Bela Palanka: Ko zna da se održavaju izbori?

125
0
Lokalni izbori - Srbija izbori
Foto: B92/ Thinkstock

Bela Palanka — Iako je u većini opština i gradova na jugu Srbije na zvaničnim sajtovima moguće naći sve izborne liste u Beloj Palanci to nije slučaj, pišu Južne vesti.

Bela Palanka — Iako je u većini opština i gradova na jugu Srbije na zvaničnim sajtovima moguće naći sve izborne liste u Beloj Palanci to nije slučaj, pišu Južne vesti.

Portal iz Niša navodi da na zvaničnom sajtu Bele Palanke nema ni traga ni glasa o izborima, a predsednik izborne komisije Zoran Đurić kaže da je sve objavljeno u Službenom glasniku Niša koji zainteresovani građani moraju da kupe.

Ako bi Belopalančani hteli da se informišu na zvaničnom sajtu za koga bi da glasaju to neće moći, jer na tom portalu kao da nije izborni period.

Đurić navodi da ima osam izbornih lista i da je sve u Službenom listu Niša broj 36, kao i da je za objavu poslato 12. i 13. aprila.

Međutim, Službeni list nije javno dostupan, već oni koji bi da ga čitaju moraju za godišnju pretplatu da plate 5.000 dinara.

Nezvanično se saznaje da su liste za opštinske izbore u Beloj Palanci predali Socijaldemokratska stranka koju predvodi i aktuelni predsednik Opštine Goran Miljković, zatim SNS sa listom “Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje”, SPS i lista “Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije”, Jedinstvena Srbija – Dragan Marković Palma, koalicija Pokret socijalista – Socijaldemokratska partija Srbije – dr Nebojša Veličković, Srpska radikalna stranka, Grupa građana “Mladost” i Snaga Bele Palanke i Crnogorska partija – Dejan Jovanović.

Listi Crnogorska partija – Dejan Jovanović Opštinska izborna komisija nije odborila status manjinske liste, jer je, kako kaže Đurić, bilo nekoliko propusta u dokumentaciji, a nije bilo ni dokaza da je Crnogorska partija u Beloj Palanci imala aktivnosti za poboljšanje statusa crnogorske manjine u ovoj opštini.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here