Home Izbori Za pokrajinski parlament se bori 13 lista

Za pokrajinski parlament se bori 13 lista

201
0
Izbori 2016 - Srbija izbori
Foto: N1

Pokrajinska izborna komisija proglasila je zbirnu izbornu listu za pokrajinske izbore na kojoj je 13 partija i koalicija, koja će biti objavljena u Službenom glasniku AP Vojvodine.

Prva lista je „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“, a slede „Za Vojvodinu rada i znanja – Demokratska stranka-DSHV- Nova-Zeleni–Dr Bojan Pajtić“ i „Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije-Jedinstvena Srbija– Dragan Marković Palma.

Građani će moći da glasaju i za liste „Nenad Čanak – Liga socijaldemokrata Vojvodine – Digni glavu“ i listu Saveza Vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor“, koja ima status političke stranke nacionalne manjine.

Na biračkom listiću biće i liste „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“, „Dveri – Demokratska stranka Srbije – Sanda Rašković Ivić – Boško Obradović“, kao i lista „Boris Tadić, Čedomir Jovanović – Savez za bolju Vojvodinu- Liberalno demokratska partija, Socijaldemokratska stranka“.

Pod brojem 9. na listiću biće lista Narodni pokret Dinara-Drina-Dunav – Tomislav Bokan.

Građani Vojvodine mogu da glasaju i za liste Mađarski pokret za autonomiju – Dr Tamaš Korhec-DZVM-Aron Čonka“, „Građani i građanke Srbije“, „Zelena stranka“ i listu „Srpsko ruski pokret“ – Aleksandar Đurđev.

Pod rednim brojem 13 na listiću biće lista „Za slobodnu Srbiju – Zavetnici – Milica Đurđević“.

Pravo glasa na pokrajinskim izborima ima 1.729.201 birač, a broj rezervnih listića iznosi 0,3 odsto od broja utvrđenih glasačkih listića, ili 5.188. Građani Vojvodine glasaće na 1.785 biračkih mesta.

Cenzus za ulazak u vojvođanski parlament je pet odsto, a kao i na republičkim izborima i na pokrajinskim za manjinske liste važi prirodni prag.

Građani biraju 120 poslanika na period od četiri godine.

Izvor: http://rs.n1info.com/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here