Home Izbori Heterlend – dvorac za stranačke kalkulacije

Heterlend – dvorac za stranačke kalkulacije

122
0
Heterland - Srbija izbori
Foto: N1

Zamak Heterlend, u Novom Bečeju, jedna je od najčešće spominjanih tema i tačaka sporenja vlasti i opozicije, kako u predizbornoj kampanji, tako i u prethodnom sazivu parlamenta.

Viši sud u Zrenjaninu, u tom slučaju, potvrdio je optužnicu protiv bivšeg predsednika opštine Novi Bečej i funkcionera Demokratske stranke Milivoja Vrebalova, potvrđeno je za N1.

Dvorac oko kog se lome koplja u predizbornoj kampanji liči na sve sem na dvorac a ponajmanje za dom za decu ometenu u razvoju što je trebalo da postane još pre četiri godine. Umesto rešavanja problema smeštaja dece on je postao poliigon za stranačke kalkulacije.

Koliko dvorac služi za potkusurivanje u izbornoj kampanji možda najbolje pokazuje ugao njegovog prikazivanja u medijima. Kad god SNS šalje sliku ovog dvorca ona šalje sliku pomoćnog objekta dok demokrate šalju fotografije onog dela dvorca gde se vide bar tragovi da je nešto rađeno poput novog krova.

Međutim, i to što je urađeno vremenom je postalo ruina – instalacije su pokradene a novi popločani pod vodi samo do neuređenog stepeništa.

Jedini dani kad zapušteni dvorac živne su dani predizborne kampanje ali ministri koji ga obilaze demantuju da je u pitanju stranačka promocija.

“Ajde da prebacimo sa polja politike. Jel postoji ugovor ? Jel trebalo da se zavši za toliko I toliko odnosno da pre četiri godine to bude gotovo? Jel nije? Nije završeno! Jel plaćeno nešto a to ne vidoimo? Jeste!”, rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

A onaj ko je platio nešto sto nije zavrseno je Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine koja je izvođaču unapred, bez bankarske garancije dala oko 80 miliona dinara za radove koji nisu uraženi.

Danas tvrde: projekat je I dalje moguće završiti ali ga koči opština Novi Bečej.

“U samoj realizaciji projekta jeste nastao problem ali postoji momenat u kojem problem može da se prevaziđe. Mi smo u skladu sa inicijativom oja je dobijena od izvođača radova mogli da nastavimo realizaciju I da dođemo do cilja. Međutim, na tu inicijativu lokalna samouprava je procenila da ne treba da odgovori pozitivno I objekat stoji u stanju u kom stoji”, navodi Nebojša Malenković iz Uprave.

„Da sam prihvatio to što traže pokrajinske vlasti išao bih u zatvor“, kaže predsednik prozvane opštine. “Trebalo je da potpišem četvrtu situaciju gde bi bile plaćene sijačice I osigurači kao da je dvorac gotov a tamo nije bio ni krov urađen”.

Čekajući sudsko i političko razrešenje Heterlend ostaje reč u predizbornoj kampanji a umesto za decu kojoj je namenjen dvorac ostaje dom za životinje.

Izvor: http://rs.n1info.com/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here