Home Izbori Vučić: Nema razlike između Tadića, Pajtića, Šešelja, Ružića

Vučić: Nema razlike između Tadića, Pajtića, Šešelja, Ružića

108
0
acicvu-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

Predsednik Vlade Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je da ta partija neće praviti postizborne koalicije sa Srpskom radikalnom strankom (SRS), Demokratskom strankom Srbije (DSS) i Pokretom Dveri jer te stranke, kako je naveo, traže odustajanje od evropskog puta Srbije.

U inervjuu za nedeljnik NIN, Vučić je rekao i da SNS neće praviti kompromise ni sa „onima sa leve strane, koji celog života nisu ništa uradili osim što su uništavali Srbiju i pljačkali građane“.

„Nema razlike između Borisa Tadića, Bojana Pajtića, Vojislava Šešelja, Sande Rašković Ivić, Novice Tončeva i Branka Ružića, svi oni su danas ujedinjeni u mržnji prema meni. Po rezultatima istraživanja, svi oni koje ujedinjuju pokliči ‘mrzim Vučića’, vrlo su blizu situacije da posle izbora mogu da naprave većinu bez nas“, kazao je Vučić, dodajući da tu uključuje i sadašnjeg koalicionog partnera u vladi Socijalističku partiju Srbije (SPS).

On je ponovio da će SNS, i u slučaju da osvoji više od 50 odsto mandata, „sasvim sigurno“ praviti koaliciju koja bi okupila „najširi mogući blok ljudi koji žele stabilnu i sigurnu budućnost“.

Upitan da li će neko od ministara iz aktuelne vlade zadržati svoj resor i u novoj vladi, Vučić je kazao da ima takvih ministara, ali je i dodao da će biti i značajnih promena.

Komentarišući rezultate borbe protiv korupcije, Vučić je ocenio da Srbija i dalje nema dovoljno efikasno pravosuđe, zbog čega je doneto malo prvostepenih, „a kamoli pravosnažnih presuda“.

„To šalje veoma lošu poruku, jer ispada da svako može da prođe nekažnjeno, ma ko da je na vlasti. Zbog toga se, između ostalog, radujem otvaranju poglavlja 23 i 24 u pregovorima sa EU“, dodao je Vučić.

Izvor: N1 http://rs.n1info.com/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here