Home Čačak Levica predstavila Čačanima program „Srbija posle Vučića“

Levica predstavila Čačanima program „Srbija posle Vučića“

225
0

Posao će se dobijati na konkursu i neće više biti stranačkog zapošljavanja, poručio je lider Levice Srbije Borko Stefanović i istakao da bi ta stranka želela da stranačko zapošljavanje bude krivično delo kako bi mladi ostali u zemlji, jer će znati da mogu da računaju na fer uslove prilikom zapošljavanja.

Stefanović je Čačanima, koji su rekli da su nezadovoljni stanjem u zemlji, predstavio program „Srbija posle Vučića“, navodi se u saopštenju.

Za pet ključnih stvari iz programa, funkcioneri te partije koji budu ušli u izvršnu vlast garantovaće svojom imovinom.

“Hoćemo da zaustavimo otpuštanje prosvetnih radnika, da im povećamo plate, da uvedemo da srednja škola bude obavezna u Srbiji”, rekao je Stefanović u razgovoru sa prosvetarima.

On je dodao da bi se povećanjem plata u školstvu, zdravstvu, pravosuđu, vojsci i policiji obnovili temelji države.

Stefanović smatra da bi trebalo preispitati rezultate bolonjske reforme visokoškolskih ustanova i izvršiti reviziju nastavnih planova i programa, dodaje se u saopštenju.

Ko ne plaća radnike, biće krivično gonjen

Ko ne plaća radnike, biće krivično gonjen i radnici se više neće tretirati kao robovi kada Levica Srbije bude preuzela odgovornost, izjavio je lider Levice Srbije Borko Stefanović tokom posete Kraljevu.

Stefanović je poručio da više neće dozvoliti da se radnici ucenjuju ugovorima o privremeno-povremenim poslovima, kao i praksu da se polovina plate uplaćuje na „ruke“, a polovina na račun, saopštila je Levica Srbije.

„Kada Levica Srbije bude preuzela odgovornost znaće se da je neplaćanje radnika krivično delo. Biće onemogućene ogromne zloupotrebe koje se sada dešavaju jer se radnicima daju privremeni ugovori, dok mladi ne mogu da dođu do stalnog zaposlenja“, rekao je Stefanović.

On je naglasio da građani imaju pravo da dođu do posla na jednak način, a ne da ih neko tretira kao roblje.

„Naša lista Borko Stefanović – Srbija za sve nas“ će učiniti sve da se promeni sadašnja sitacija u kojoj domaći
investitor nije izjednačen sa stranim, obećao je Stefanović.

Strani investitori dobijaju ogroman novac, a pri tome naši radnici su potpuno nezaštićeni, rekao je Stefanović
ukazujući da zaposleni u takvim preduzećima imaju mizerne plate i nikakvu sindikalnu zaštitu.

On je ukazao da se tim radnicima ne plaća ni prekovremeni rad, da nemaju zaštitu na radu niti učešće u upravi, piše u saopštenju.

„Mi ćemo obezbediti zaštitu na radu, obavezno sindikalno organizovanje i obavezno ušeće u upravi preduzeća. Takođe, radnici će moći da računaju na prosečnu platu u republici i plaćen prekorvemeni rad“, istakao je Stefanović.

Izvor: N1 http://rs.n1info.com/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here