Home Izbori Vučić:Želim koalicionu vladu i ako dobijemo većinu

Vučić:Želim koalicionu vladu i ako dobijemo većinu

78
0
Aleksandar Vuccich KZSS 45
Foto: Darko Ćirkov

Beograd — Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će nastojati da obrazuje koalicionu vladu posle izbora i ako lista njegove SNS osvoji apsolutnu većinu.

Vućić je za portal Politiko u danas objavljenom intervjuu isključio bilo kakvu saradnju sa Srpskom radikalnom strankom ili nacionalističkim snagama.

Politko navodi da je Srpska radikalna stranka dodatno ojačana oslobađajućom presudom Haškog tribunala lideru te stranke Vojislavu Šešelju, a da je Vučić je za izbore rekao da su izbor između teške prošlosti i budućnosti u EU.

„Boriću se protiv njihovih ideja, boriću se protiv njihovih vrednosti. Videćemo šta će narod odlučiti… ne mislim da su nam potrebni novi ratovi, novi sukobi u regionu“, rekao je Vučić.

U intervjuu Politiku Vućić je rekao da je mnogo više zabrinut za situaciju u Bosni i Hercegovini nego za Kosovo, pošto „ne vidi mogućnosti za dalje sukobe na Kosovu“.

On je rekao da porast političkog ekstremizma na Balkanu preti stabilnosti BiH i regionu i upozorio da nedavne presude u Hagu mogu doneti nestabilnost.

„Moja najveća briga je situacija u Bosni… sve je u i oko Bosne“, rekao je Vučić i dodao: „Ko za koja iskra može zapaliti Bosnu“.

Vučić je rekao od sredine marta deluje kao da je region opet u 90-im.

„Jedine važne teme ovde su bile presuda Karadžiću, bosansko-srpski odnosi, srpsko-hrvatski odnosi i kada ćemo početi stvarno pomirenje. To je neka vrsta vremenske mašine“, rekao je Vučič.

Premijer Srbije je rekao da njegova vlada neće reagovati na provokacije suseda i da će nastaviti da „poštuje teritorijalni integritet BiH“.

On je rekao da sutra putuje u Mostar gde će se sastati s predsedavajućim Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem kako bi se ublažile poslednje tenzije i dodao da će u predstojećim nedeljama možda posetiti i Hrvatsku.

„Stabilnost regione je nešto o čemu treba da brinemo i treba da se bolje međusobno razumemo. Ako moram da pravim više ustupaka, nemam problema s tim“, rekao je Vučić.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here