Home Izbori Tadić: Nikada u koaliciju sa SNS i SPS

Tadić: Nikada u koaliciju sa SNS i SPS

73
0
Boris Tadić - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Novi Sad — Predsednik SDS Boris Tadić izjavio je da nakon izbora nikada ne bi pravio koaliciju sa SNS, niti sa SPS.

„Ne bih napravio koaliciju sa SNS-om, sa Srpskom radikalnom strankom, sa Dverima, sadašnjim antievropskim DSS-om, sa opasnim ekstremističkim strankama koje se valjaju kroz demokratsku Srbiju u poslednje vreme: Zavetnici, Naši, sa SPS-om…“, rekao je Tadić za magazin Žurnalist.

On je naveo da Vučić (predsednika SNS Aleksandar) „samo proklamuje da će Srbiju zadržati na evropskom putu, ali to je mnogo više formalno, a mnogo manje vrednosno“.

Tadić je optužio predsednika SNS-a Aleksandra Vučića da njegovo stvarno ponašanje nema veze sa evropskim.

„Napadi na opoziciju, finansijsko uništavanje opozicije pod izgovorom mera štednje. Ulazimo u kampanju bez ikakvih sredstava i to je van svakog standarda evropskog ponašanja. Nemamo pristup medijima sa nacionalnim pokrivanjem. Ja sam na RTS-u poslednji put bio pre godinu dana“, rekao je on.

Tadić je dodao i da u određenom istorijskom trenutku „morate da pravite koalicije koje su kompromis“.

„To sam radio sa DSS-om i sa SPS-om. To je visoka politička cena koju sam morao da platim da bi Srbija ostala na evropskom putu. Da bih sprečio formiranje nacionalističke vlade SRS-SPS-DSS jedino rešenje je bilo, zbog parlamentarne matematike, da formiram koaliciju sa strankom koja mi obezbeđuje 126 poslanika“, naveo je Tadić.

Onlajn magazin Žurnalist pokrenuli su i uređuju studenti Odseka za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here