Home Izbori Do ponoći proglašeno 18 lista, još 11 „na čekanju“

Do ponoći proglašeno 18 lista, još 11 „na čekanju“

161
0
Glasačka kutija i listić - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — Republička izborna komisija je do ponoći proglasila 18 izbornih lista, a za 11 lista se čeka da postupe po zaključku za otklanjanje nedostataka.

Beograd — Republička izborna komisija je do ponoći proglasila 18 izbornih lista, a za 11 lista se čeka da postupe po zaključku za otklanjanje nedostataka.

U ponoć, u noći između petka i subote, istekao je rok za prijavu izbornih lista za predstojeće parlamentarne izbore. Ukupno je primljeno 29 lista.

Naloženo je koaliciji Zelena stranka da u roku od 48 sati dostavi najmanje 433 valjano overene izjave birača.

Takođe, koalicija Romska partija, stranka “Bunjevci građani Srbije” treba u roku od 48 sati da otkloni nedostatke odnosno da dostavi 9.014 potpisa sa datumom overe ne ranije od 7. aprila.

Za kandidata, narodnog pevača, Hasana Dudića treba da dostavi potvrdu o izbornom pravu, kao i za Gordanu Šajn.

Politička stranka Nijedan od ponuđenih odgovora, treba u roku od 48 sati da za kandidata Hajriku Žučanin dostavi izjavu kojom se prihvata kandidatura za narodnog poslanika.

Rešenjem je odbijen predlog stranke Srpsko ruski pokret da joj se utvrdi položaj političke stranke nacionalne manjine.

U Inat – složno za Srbiju – Narodni savez u roku od 48 časova, takođe, da otkloni nedostatke izborne liste, a doneto je rešenje i da Dijalolg -Mladi sa stavom imaju članove u proširenom sastavu RIK-a.

Povlačenje izbornih lista moguće je najkasnije do 12. aprila u ponoć, a RIK ima obavezu da najkasnije 13. aprila u ponoć utvrdi i objavi zbirnu izbornu listu u „Službenom glasniku“.

Prva na glasačkom listiću biće lista „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“, a druga „Za pravedniju Srbiju – Demokratska stranka (Nova, DSHV, ZZS)“, dok će treća biti „Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbija – Dragan Marković Palma“.

Slediće „Dr Vojislav Šeselj – Srpska radikalna stranka“, a zatim i „Dveri-Demokratska stranka Srbije – Sanda Rašković Ivić-Boško Obradović“, pa lista Saveza vojvođanskih Mađara.

Pod rednim brojem sedam biće lista „Boris Tadić-Čedomir Jovanović-Savez za bolju Srbiju-LDP-LSV-SDS“, a zatim će ići „Muamer Zukorlić – Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka“, „SDA Sandžaka-dr Sulejman Ugljanin“ i lista „Za slobodnu Srbiju – Zavetnici – Milica Đurđević“.

Sledi lista „Grupa građana za preporod Srbije – prof. dr Slobodan Komazec“, pa „Ruska stranka – Slobodan Nikolić“, „Republikasna stranka-Republikanus part-Nikola Sandulović“ i „Srpsko ruski pokret – Slobodan Dimitrijević“.

Tu su i Romska lista Srbije, „Levica Srbije – Borko Stefanović“, „Dijalog- mladi sa stavom – Stanko Debeljaković“ i “Dosta je bilo” Saša Radulović.

RIK je u subotu održao pet sednica.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here