Home Izbori „Zavetnici“ i „Pokret za Srbiju“ predali listu za svoje prve izbore

„Zavetnici“ i „Pokret za Srbiju“ predali listu za svoje prve izbore

238
0
Na predaji liste poručili
Foto: Južne vesti

Koalicija Pokreta za Srbiju i Zavetnika predala je listu kandidata nekoliko sati pre završetka zakonskog roka. Oni, kako kažu, žele da pokažu Nišlijama da može drugačije.

Koalicija Pokreta za Srbiju i Zavetnika predala je listu kandidata nekoliko sati pre završetka zakonskog roka. Oni, kako kažu, žele da pokažu Nišlijama da može drugačije.

Ovaj savez pod nazivom “Pokret svih Nišlija – može drugačije” na listi nema nijednog kandidata koji se do sada bavio politikom i ovo su im prvi izbori. Prvi kandidat za odbornika u Skupštini grada je Boban Radenković, predsednik Gradskog odbora Pokreta za Srbiju.

,,Sedište gradskog parlamenta je za nas gluva soba, nikad se nije čuo niti jedan glas naroda. Ako budemo ušli u skupštinu, naša želja je da budemo ljuta opozicija, ali i da budemo glas svih nezadovoljnih Nišlija. Ako se Udruženje predsednika skupština stanara bavi komunalnim problemima, mi želimo da ih rešavamo na gradskom nivou“ – kaže Radenković.

On zaključuje da se treba boriti protiv komunalnih preduzeća jer su “namet Nišlijama”, a boriće se i za promenu izbornog zakona.

,,Došli smo do totalnog apsurda. Ako je stanje u celoj Srbiji loše, u Nišu je najgore. Gde god da krenete, kao običan građanin nemate svoja prava. Bitno je i dozvoliti glasačima da vas biraju na ime i prezime, a ne ovako“ – kaže Radenković.

Inače, Srpski sabor “Zavetnici” široj javnosti je postao poznat nakon potpisivanja Sporazuma sa NATO paktom kada su nezadovoljne građane izveli na beogradske ulice. Na njihovoj listi za republičke izbore Niš ima čak 4 kandidata.

Izvor: www.juznevesti.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here