Home Izbori Treća ruska stranka na izborima u Nišu

Treća ruska stranka na izborima u Nišu

156
0
Gradska izborna komisija sinoć prihvatila ovu listu - Srbija izbori
Foto: Južne vesti

Iako osnovan pre samo tri meseca, Srpsko-ruski pokret biće u trci za glasove na lokalnim izborima u Nišu. Ovo je treća stranka proruske orijentacije koja je podnela kandidaturu u Nišu.

U saradnji sa Pokretom veterana, Srpsko-ruski pokret na izbornoj listi ima 21 kandidata za odbornike. Cilj im je da poboljšaju životni standard pripadnika boračke populacije, ističe nosilac liste Dragan Milošević, inače predstavnik Pokreta veterana.

,,Borićemo se za otvaranje kancelarije za veteranska pitanja u Nišu koja bi donosila niz uredbi i regulisala prava boraca koja su od poslednjeg rata pa do danas potpuno obespravljeni“ – kaže Milošević.

Napominje da im je, bez obzira što je Srpsko-ruski pokret među najmlađim strankama, prioritet saradnja sa Rusijom.

,,Mi smo za dovođenje ruskih investitora i otvaranje novih radnih mesta. Naši ljudi treba da budu upošljeni kod naših prijatelja iz Rusije, a ne kod izrabljivača sa zapada. Protivimo se ulasku u NATO i u EU“- objašnjava Milošević.

Inače, članovi Republičke izborne komisije odbili su predlog Srpsko-ruskog pokreta da mu se utvrdi položaj stranke nacionalne manjine. Prema Popisu stanovništa iz 2011. godine, u našoj zemlji ima 2.199 stanovnika ruske nacionalnosti, što je 0,03% od ukupnog stanovništva Srbije, a registrovane su 4 proruske stranke.

Izvor: www.juznevesti.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here