Home Izbori Kliping: Najviše tekstova o Vučiću

Kliping: Najviše tekstova o Vučiću

68
0

Agencija za praćenje i analizu medija Kliping objavila je rezultate analize izveštavanja dnevne štampe u četvrtoj sedmici predizborne kampanje i istakla da je najčešće pominjani političar u tekstovima dnevnih novina Aleksandar Vučić, a glavne medijske teme bile su presuda Haškog tribunala Vojislavu Šešelju i nasilje u kampanji.

Najčešće pominjani političari u tekstovima dnevnih novina su Aleksandar Vučić sa 463, Vojsilav Šešelj sa 269 i Bojan Pajtić sa 123 objave, dok su se od predizbornih lista najčešće pominjale stranke okupljene oko SNS, i to 476 puta, navodi se u saopštenju.

Za naprednjačkom koalicijom slede Demokratska stranka sa 298 objava i Srpska radikalna stranka sa 198 članaka u dnevnoj štampi, navodi Kliping.

Prema rezultatima istraživanja, SNS se ubedljivo nalazi na prvom mestu i kada se posmatraju objave isključivo u kontekstu republičkih izbora u kojima je partijama dat primarni publicitet.

Naprednjaci su predizborne poruke preneli u 195 tekstova, a slede Demokratska stranka sa 73, koalicija LDP-LSV-SDS sa 71 i radikali sa 66 tekstova, navodi Kliping.

Demokrate najčešće kritikovane

Demokrate su i dalje najčešće kritikovana stranka, a glavne teme za napade na ovu listu su bili napad na kandidate DS na Đeram pijaci i kontroverze oko snimka napada, kao i izjava Bojana Pajtića, koja je označena kao uvredljiva za građane slovačke nacionalnosti koji su se svrstali uz Srpsku naprednu stranku, navodi se u analizi.

U duplo manjem obimu mete kritika su bile i Srpska napredna stranka i Srpska radikalna stranka, prva zbog stava opozicionih partija da je trenutna vlast odgovorna za atmosferu nasilja u kampanji, a Vojislav Šešelj u vezi sa pitanjem zločina u ratovima u bivšoj SFRJ.

Izvor: N1 http://rs.n1info.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here