Home Izbori SSSS: Ne zloupotrebljavajte Sindikat u kampanji

SSSS: Ne zloupotrebljavajte Sindikat u kampanji

160
0
Savez samostalnih sindikata Srbije - Srbija izbori
Foto: N1

Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS) saopštio je da pojedinci i grupe zloupotrebljavaju njihov znak i ime, uprkos tome što su članovi Veća sindikata odlučili da se SSSS neće uključivati u predizbornu kampanju.

U saopštenju se podseća da su članovi Veća SSSS, u skladu sa svojim statutom, jednoglasno usvojili odluku da se taj sindikat ni na koji način neće uključivati u aktuelnu predizbornu kampanju.

U Odluci je jasno naglašeno poštovanje prava svakog pojedinca i člana SSSS da 24. aprila glasa u skladu sa ličnim ubeđenjima i procenama, kao i pravo svake partije da, poštujući demokratske principe i moralne kodekse, vodi predizbornu kampanju.

Nažalost, i pored donete i obavezujuće odluke najvišeg organa SSSS, proteklih dana se pojedinci i grupe, zloupotrebljavajući znak i ime Saveza, javno politički opredeljuju i uz to upućuju pozive i sugerišu građanima opredeljenje na izborima, stoji u saopštenju.

Savez samostalnih sindikata Srbije oštro osuđuje ovakve istupe i sugeriše takvim pojedincima da vlastite političke ambicije ostvaruju nudeći konkretne programe i legitimnim putem za njihovo promovisanje, a nikako zloupotrebom radničke organizacije.

Izvor: N1 http://rs.n1info.com/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here