Home Izbori Da li Milan Krkobabić zastrašuje penzionere zarad kampanje?

Da li Milan Krkobabić zastrašuje penzionere zarad kampanje?

69
0

Poruka lidera PUPS-a Milana Krkobabića penzionerima da „mogu da zaborave na svoje penzije“ ako lista koju predvodi Aleksandar Vučić izgubi izbore – izazvala je lavinu reakcija brojnih političkih stranaka. Da li je to zastrašivanje najstarijih sugrađana i politički trik i koliko su to upozorenje ozbiljno shvatili oni kojima je namenjeno?

Bilo da su svoj radni vek proveli u rudniku, fabrici ili na farmi, građani su stekli ono što im nijedna vlast ne može oduzeti – penzije. Sve dok jednog predizbornog dana, predsednik PUPS-a Milan Krkobabić nije doveo u pitanje Ustavom zagarantovano pravo penzionera.

Kraljevačkim penzionerima juče je poručio da sigurne i redovne penzije garantuje samo vlast čiji bi on bio sastavni deo.

“I ako koalicija u kojoj se ova partija nalazi na čelu s Aleksandrom Vučićem dobije neprikosnoveni mandat da vlada Srbijom. U protivnom – džaba ćete čekati poštara”, rekao je Krkobabić.

Poruku prvog čoveka Pošte dobro su shvatilil oni kojima je upućena. Ili Vučić i penzije ili druga vlast i prazan novčanik. “Pa ja mislim da, ako ne glasam; Ja ću vala glasati, pa neka bude i gore”, rekli su pojedini stariji sugrađani u razgovoru sa ekipom televizije N1.

Drugi, međutim, kažu: Sede su ovo glave, ali ne i lude.

„Znači to je silom? E onda neka bude bez penzija, slobodno nek ostanemo bez njih.”

“Samo da on nije tu, pa i neka ostanem bez penzije.”

“Koja država u svetu nema penziju??? Nemoj i on da glumi po mnogo, svi oni lažu, svak gleda sebe, ja da ti kažem, dete.”

“Nećemo da biramo nikoga, nego precrtaj (glasački listić), udari mu krst i gotovo.”

Mihajlo Radović iz Udruženja sindikata penzionera Srbije kaže da je Krkobabić pokazao da se, najpre, ne razume u Penzioni fond, a potom ni u Ustav. Ovo je, kažu, više od sramotne izjave, to je, tvrde, krivično delo.

“Jer je to širenje panike i dovođenje u zabludu ljudi da praktično od njega zavisi da li ćemo dobiti penzije ili ne, a sa druge strane imamo da zaista neobaveštene penzionere može da dovede u situaciju straha i panike da oni praktično na silu glasaju za njega”, upozorava Radović.

Krkobabić samo izvršava zadatak, smatra odgovorni urednik NIN-a Nikola Tomić. Obraća se penzionerima u ime koalicije koju vodi SNS i pritom ne bira sredstva.

“Kada imate cilj da na izborima osvojite 50 plus odsto i isto toliko mandata – onda se tu sredstva ne biraju i onda je sve dozvoljeno, iz ugla onog koji to želi da uradi. To je klasičan pokušaj zastrašivanja birača, trovanja javne scene incidentnim izjavama”, ocenjuje Tomić.

Jer penzije se ne stiču od vremena pre i posle Vučića zato je, kaže Tomić, besmisleno reći da ih neće biti.

Svakog 10. i 25. u mesecu uplata stiže na račun 1.700.000 penzionera u Srbiji. U predizbornoj kampanji – to je armija glasača kojoj se obraća svaka stranka, ali istovremeno i deo biračkog tela koji je najpodložniji političkoj manipulaciji. No, i manipulisati se može samo do određene granice. Jedna je, kažu penzioneri, upravo pređena.

Izvor: N1 http://rs.n1info.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here