Home Izbori IPSOS: Cenzus sigurno prelaze samo koalicije oko SNS i SPS

IPSOS: Cenzus sigurno prelaze samo koalicije oko SNS i SPS

117
0
Ipsos istraživanje - Srija izbori
Foto: N1

Član upravnog odbora IPSOS-a Srđan Bogosavljević izjavio je da samo liste oko SNS-a i SPS-a sigurno prelaze cenzus, ali da sasvim solidne rezultate imaju i liste oko SDS-a, DS-a, SRS-a, DSS-Dveri, pa i pokret „Dosta je bilo“ Saše Radulovića i da će svi zavisiti od ukupne izlaznosti.

„Po istraživanjma u koja imam uvid, lista koju predvodi Aleksandar Vučić ima oko polovinu opredeljenih birača. Druga polovina raspodeljena je na mnogo stranka i tehnički gledano, moguće je da svi pređu cenzus i da se udruže“, naveo je Bogosavljević u razgovoru za Politiku.

On je kazao da prema istraživanjima izgleda da će izlaznost biti veća nego 2014. godine.

„Opredeljeno je nešto više od tri miliona ljudi, tako da postoji još skoro milion onih koji će odluku za koga će glasati tek doneti. Kada se sve uzme u obzir, ubedljivu većinu ima lista Aleksandra Vučića, spokojna za cenzus može biti lista oko SPS-a, ali će teško ponoviti rezultat sa prethodnih izbora. Pet lista nije spokojno“, kazao je on.

Prema njegovim rečima, od svih stranaka najviše je varirao SRS i tu može doći do pomeranja.

„Na osnovu trenutnih rejtinga, moglo bi se očekivati da sedam izbornih lista pređe cenzus od pet odsto osvojenih glasova, ali bi me takav rezultat ipak iznenadio“, rekao je Bogosavljević.

Izvor: N1 http://rs.n1info.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here