Home Izbori Vučić: Nikada nismo bili bliže gubitku izbora

Vučić: Nikada nismo bili bliže gubitku izbora

77
0
Aleksandar Vuccich KZSS 24
Foto: Darko Ćirkov

Beograd — Premijer Aleksandar Vučić na konferenciji za medije izjavio je da je dobio prvo istraživanje i da „nikada nismo bili bliže gubitku izbora“.

„Dobio sam prvo istraživanje u svoj ovoj opštenacionalnoj euforiji i jasno je da nikada nismo bili bliže gubitku izbora. Na narodu je da odluči“, kaže premijer.

Kako navodi, pod „gubimo izbore“ misli „kao svi zajedno, ne pojedinačno kao stranke“.

Osim toga, on je istakao da kao nosilac liste neće praviti kompromise „sa onima koji Srbiju guraju u prošlost“.

„Ni u izolaciju, ni u pljačkašku prošlost. Niko me nije vezao za fotelju, fotelja mi nije važna, a videli ste na onoj blamaži sa sukobom funkcionera DS kako su se svi odjednom organizovali u napadima na Vladu Srbije“, naveo je Vučić.

Premijer je na konferenciji za medije istakao da se Srbija nalazi na raskrsnici.

“Srbija je na raskrsnici, političkoj i ekonomskoj, posle godina koje su prošle u besmislenim ratovima, pljačkaškim privatizacijama, kurupcijom i višegodišnjom recesijom. Uspeli smo da zaustavimo dalji pad zemlje, imamo izvanredne rezultate u prvom kvartalu ove godine“, rekao je Vučić.

Međutim, kako kaže, onda su usledile novi politički potresi pred Hagom koji završava „političku, a ne pravnu ulogu koju je imao“.

„Jedan od tri cilja bio je da dođe do pomirenja naroda na prostoru bivše Jugoslavije koja je u krvavim sukobima izgubila na desetine hiljada sinova i kćeri. Taj osnovni cilj nije ni na koji način ispunio. Sve vreme je zabijao eksere u kovčeg usnulog Balkana“, navodi premijer.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here