Home Izbori „Politika velike Srbije nije politika budućnosti“

„Politika velike Srbije nije politika budućnosti“

87
0
Aleksandar Vuccich KZSS 13
Foto: Darko Ćirkov

Beograd — Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Beogradu da politika „velike Srbije“ nije politika budućnosti, niti politika aktuelne vlade.

„Politika ‘velike Srbije’ nije politika budućnosti, nije politika Vlade Srbije“, rekao je Vučić na pitanja šta misli o političkom projektu „velike Srbije“ i da li se odriče politike koju je vodio devedesetih godina, koja su novinari na konferenciji postavili u ime Inicijative mladih za ljudska prava.

Inicijativa je odgovore na ta pitanja zatražila na skupu ispred sedi[ta Vlade Srbije organizovanom uoči Vučićeve konferencije za novinare na kojoj je govorio o haškim presudama prvom predsedniku Republike Srpske (BiH) Radovanu Karadžiću i predsedniku Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislavu Šešelju, situaciji u regionu i ekonomskoj situaciji u Srbiji.

Vučić, koji je do 2008. godine bio visoki funkcioner SRS i blizak saradnik lidera radikala Vojislava Šešelja, rekao je da se ne plaši tih pitanja, jer mu je savest čista i marljivo radi.

„Napustio sam stranku… Vratio mandat… izašao sa drugačijom politikom na izbore i dobio ih. Mislim da je to najpoštenije. Ali ti su prespavali i ne sećaju se šta je bilo pre osam godina. To samo govori da postoji politika mržnje koja je prisutna ne samo na desnici, nego i na lažnoj levici“, rekao je Vučić.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here