Home Izbori Tadić: Čeka nas teška ekonomska budućnost

Tadić: Čeka nas teška ekonomska budućnost

95
0
boris tadich 4(1)
Foto: Darko Ćirkov

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić kaže da ekonomske brojke jasno govore da Srbiju čeka teška budućnost zbog čega je zamolio medije da građanima prikažu realnu sliku.

„Sve ekonomske brojke jasno svedoče o tome da Srbiju ne čeka bolja budućnost kao što kaže premijer, članovi Vlade, vladajuća koalicija. Srbiju čeka veoma teška budućnost“, rekao je Tadić novinarima u Beogradu.

On je naveo da je dosta vremena dao Vladi da pokaže šta zna i da je bio uzdržan u kritici, ali da ne može više da dozvoli da se građani na brutalan način obmanjuju kakva je realna situacija sa kojom se Srbija suočava.

Prema njegovim rečima, danas je u Srbiji na delu zloupotreba medija.

„Prisustvujemo jednom inžinjeringu u kome građane ove zemlje treba uveriti da su loše ekonomske brojke dobre brojke, da nas čeka sjajna perspektiva iako su sve okolnosti takve da mi ekonomski slabimo, zaostajemo za čitavim regionom“, rekao je Tadić.

On je rekao da je to realnost sa kojom se Srbija suočava i zamolio medije da prikažu građanima kako stvari stvarno stoje a ne da učestvuju u „obmani koju Vlada radi“.

Tadić je istakao da svi treba da rade na tome da mediji budu što nezavisniji, ali i da mediji na fer način tretiraju politiku, jer u suprotnom građani mogu doći u zabludu gde društvo ide i šta će im se dešavati u budućnosti.

SNS: Tadić i DS ugrozili opstanak Srbije

Vladajuća Srpska napredna stranka je u odgovoru Borisu Tadiću navela da je Srbija, pod rukovodstvom Aleksandra Vučića i SNS, sprečila bankrotstvo i opštu ekonomsku katastrofu.

SNS je saopštila da je vlast Borisa Tadića „najneodgovornije i najbrutalnije ugrozila finansije i opstanak Srbije“. Naprednjaci su naveli da su Tadić i njegova stara-nova Demokratska stranka „apsolutni svetski rekorderi po broju otpuštenih radnika“, kao i rekorderi i po hiljadama zatvorenih firmi, uništenih privrednih giganata i razmeri pljačkanja vlastite države i otimanja od sopstvenog naroda.

„Boris Tadić i stara-nova DS neslavni su rekorderi i po zloupotrebi medija, obmanjivanju javnosti, plasiranju lažnih afera i gušenju svakog drugačijeg mišljenja, ali i po populizmu i dodvoravanju narodu zarad ostanka na vlasti, uprkos tome što su tako najneodgovornije i najbrutalnije ugrozili finansije i opstanak Srbije“, navela je SNS.

Ta stranka je dodala da penzioneri danas zahvaljujući ekonomskim reformama redovno primaju penzije, a da je nezaposlenost smanjena sa 26,7 na skoro 17 odsto.

Izvor: http://rs.n1info.com/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here