Home Izbori Nova: Država se povukla iz medija i ustupila mesto SNS-u

Nova: Država se povukla iz medija i ustupila mesto SNS-u

99
0
zoran_zivkovic_srbijaizbori_7
Foto: Darko Ćirkov

Nova stranka ocenila je danas da je privatizacija medija u Srbiji obavljena na „katastrofalan i netransparentan“ način i ocenila da je rezultat toga činjenica da se država povukla iz medija, ali je svoje mesto ustupila Srpskoj naprednoj stranci a o čemu, svedoči i primer privatizacije Novosadske televizije.

Nova stranka je u saopštenju optužila gradske vlasti u Novom Sadu da su mimo zakona nastavile da finansiraju Novosadsku televiziju i nakon što je privatizovana.

„Novosadska televizija se i dalje finansira novcem građana Novog Sada, a služi za propagandu Aleksandra Vučića i SNS-a. Očigledna je namera da se na ovaj način još više suzi medijski prostor i perfidnim metodama speči da se čuje kritička reč. Nova stranka će naći načina da građani saznaju o svim kriminalnim radnjama ljudi iz okruženja Aleksandra Vučića“, piše u saopštenju.

Nova stranka je podsetila da je vlasnica Novosadske televizije Aleksandra Martinović, koja je doskora bila suvlasnica preduzeća Prointer IT Solution, firme koja je za samo tri godine vlasti SNS-a povećala prihode sa 15 miliona na „neverovatnih“ 1,8 milijardi dinara i postala suvlasnik lanca trgovina WinWin.

Ugovorena cena za Novosadsku televiziju nije izmirena u celosti, ta televizija ne izmiruje obaveze prema Javnom preduzeću Poslovni prostor, a „ne uplaćuje ni dinar“ Regulatornom telu za elektronske medije na ime naknade za emitovanje programa, navodi se u saopštenju.

Izvor: http://rs.n1info.com/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here