Home Čačak Obradović: Izbori referendum za budućnost Srbije

Obradović: Izbori referendum za budućnost Srbije

227
0
Boško Obradović - Srbija izbori
Foto: B92, Tanjug

Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je na tribini u Čačku da su predstojeći republički i lokalni izbori veliki referendum za budućnost Srbije i Čačka.

On je rekao da od izbora zavisi da li će Srbija i dalje ići u Evropsku uniju, NATO, sarađivati s Haškim tribunalom i Međunarodnim monetarnim fondom i Svetskom bankom, koji su po njegovim rečima, štetni za nacionalne i ekonomske interese Srbije.

Na prvoj predizbornoj tribini Dveri u Čačku, koja je održana u Velikoj sali Gradske skupštine, Obradović je kazao da će Srbija, ako se vlast ne promeni, i dalje imati prezadužene porodice kojima će izvršitelji oduzimati domove kada ne mogu da plate račune i kredite jer su ostali bez posla u „pljačkaškim“ privatizacijama.

On je aktuelnu republičku vlast ocenio kao „prevarantsku“ koja nije ispunila predizborna obećanja data građanima.

„Nema 10 milijardi stranih investicija, nema novih radnih mesta, nema nijednog završenog sudskog postupka i danas se u zatvorima Srbije ne nalazi na osnovu sudske presude ni jedan političar i ni jedan tajkun, ni državni službenik koji je opljačkao Srbiju u prethodnih 26 godina“, rekao je Obradović.

On je ocenio da u Srbiji vlada medijski mrak u kome vladajući političari ne smeju da izađu ni na jedan TV duel gde bi s druge strane bio neko ko drugačije misli od njih, već gostuju iskljičivo, kako je rekao, u nameštenim emisijama s nameštenim pitanjima.

Obradović je ocenio da je dvadesetogodišnja vlast Nove Srbije (NS) u Čačku „pogubnu“ za grad.

On je rekao da su Srpska napredna stranka (SNS) i Socijalistička partija Srbije (SPS) „rezervne stranke“ NS-u u Čačku koje imaju za cilj da dovedu Velimir Ilića na vlast u Čačku ponovo posle 20 godina.

„Glas za SNS i SPS u Čačku je bačen glas. Ako građani glasaju za njih neka znaju da glasaju da budući gradonačelnik u Čačku ponovo bude Velimir Ilić jer su Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić žrtvovali Čačak terajući Ilića sa republičkog nivoa gde im je dosadio i poklanjajuću mu Čačak da tu vlada“, rekao je Obradović.

Pored Obradovića na tribini su govorili i predsednik Političkog saveta Dveri Kosta Čavoški i član tog saveta Vladimir Dimitrijević, kandidati za republičke poslanike Dveri Marija Janjušević, Ljubinko Djurković, Miladin Ševarlić, kao i kandidat za odbornika u Čačku Milan Roganović i neuropsihijatar u penziji Boško Jovičić koji podržava listu Dveri.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here