Home Izbori DS: Funkcioneri stranke napadnuti na Zvezdari

DS: Funkcioneri stranke napadnuti na Zvezdari

120
0
Demokratska stranka - Srbija izbori
Foto: B92

Beograd — Jedan aktivista DS je povređen kada je grupa nasilnika oko 10.00 napala članove stranke koji su razgovarali sa građanima na opštini Zvezdara, saopštila je DS.

Prema rečima funkcionera DS Balše Božovića, organizovana grupa nasilnika izašla je sa pijace i nasrnula na njega, Natašu Vučković, Dragana Šutnovca i aktiviste DS-a.

On je kazao da je jedan od napadača razbio flašu, a drugi ga bodrio da ih tom slomljenom flašom napadne, dok je jedan od napadača bacio flašu u grupu okupljenih ljudi.

Božović je agenciji Beta kazao da ovaj napad neće pokolebati DS da nastavi dalje i ocenio da je to dokaz da u Srbiji nema demokratije i da mnogi nemaju pravo na svoje mišljenje.

„Ukoliko se ovo danas desilo narodnim poslanicima Skupštine Srbije, onda građani mogu da pretpostave šta može da se dogodi i njima. Kada je u pitanju politička scena u Srbiji stvara se atmosfera straha i linča. To će biti situacija dok neko ne izgubi glavu u ovoj ili nekoj narednoj kampanji. Mi se ne bojimo. Takvoj politici smo se suprotstavljali 90-ih, a to ćemo činiti i u buduće. Pozivamo građane da ne žive u strahu“, kazao je Božović.

On je dodao da je DS, kao i nezavisne agencije, govorio da je Beograd najnebezbedniji grad u Evropi posle Kijeva.

Napad je prijavljen inspektorima na Zvezdari.

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here