Home Izbori Popović: „Rošeljhoz banka“ spremna da podrži srpski izvoz

Popović: „Rošeljhoz banka“ spremna da podrži srpski izvoz

100
0

Lider Srpske narodne partije Nenad Popović poručio je, nakon razgovora u Moskvi sa Dmitrijem Patruševim, predsednikom ruske „Rošeljhoz banke“, da je ta banka zaintresovana da podrži napore srpskih proizvođača da povećaju izvoz u tu zemlju.

Inače, „Rošeljhoz banka“ je, prema rečima Popovića, četvrta po snazi banka u Rusiji.

„Ova banka se nalazi u stoprocentnom vlasništvu države i finansira najveći broj ruskih projekata u oblasti poljoprivrede“, naveo je Popović nakon susreta u Moskvi sa Patruševim sa kojim je, kako kaže, razgovarao o sprovođenju zajedničkih projekata sa učešćem srpskog i ruskog kapitala u cilju snažnijeg prodora srpskih poljoprivrednih proizvoda na rusko tržište.

Oni su, dodaje, takođe razgovarali i o privlačenju većeg broja ruskih investicija u poljoprivredne i prehrambene kapacitete u Srbiji.

„“U vremenu koje je pred nama težićemo da započnemo razgovore o mogućim zajedničkim ulaganjima srpske i ruske strane u izgradnju otkupnih i skladišnih centara za poljoprivredne proizvode u Srbiji, namenjene izvozu na rusko tržište, kao i njihovo povezivanje sa prerađivačkom industrijom i maloprodajnim lancima u Rusiji“”, rekao je posle sastanka Popović.

Popović je ocenio da kroz zajedničke projekte sa Rošeljhoz bankom, država Srbija i srpski poljoprivredni proizvođači, imaju realnu šansu da zauzmu pozicije na ruskom tržištu koje su ostale upražnjene nakon sankcija koje je Moskva uvela Briselu i Ankari.

Izvor: www.rts.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here