Home Izbori Šešelj: Vreme za vlast SRS, jedine neuprljane i neobrukane

Šešelj: Vreme za vlast SRS, jedine neuprljane i neobrukane

80
0
seselj-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

Miting Srpske radikalne stranke (SRS) kojim ta partija obeležava godišnjicu NATO bombardovanja, ali i izražava protest protiv vlasti premijera Aleksandra Vučića, kao i zbog presude bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću održan je danas u Beogradu.

Na mitingu pod nazivom „Narodni bunt protiv Vučićevog režima“, više hiljada okupljenih nosilo je zastave sa natpisom „S verom u boga, sloboda ili smrt“, Srpske radikalne stranke i Srbije, zastave sa likom haškog optuženika Ratka Mladića na kojima piše „Srpski heroj“ i sa likom Šešelja.

Aktivirano je i nekoliko baklji pred početak protesta.

Lider radikala Vojislav Šešelj izjavio je da na izborima 24. aprila građani moraju da se izjasne da li su za Evropsku uniju, u kojoj su „tradicionalni neprijatelji Srbije“, ili Rusiju.

„Narodu je lako da se opredeli na ovim izborima, jer sa jedne strane su radikali, patriote, rusofili, hrabri i odlučni da izvedu narod iz krize, a sa druge strane imaju evrounijate“, rekao je Šešelj na Trgu Republike u Beogradu.

On je naveo da vlast u Srbiji mora da zahteva ukidanje Haškog tribunala i zatraži da se optuženi Srbi vrate u Srbiju.

Šešelj: Karadžić osuđen nevin

Šešelj je rekao i da je bivši predsednik RS Radovan Karadžić, koji je danas osuđen na 40 godina zatvora, osuđen nevin samo zato što je Srbin.

„Ovo je presuda celom srpskom narodu, srpskoj istoriji i naciji. Haški tribunal nam kroji novu istoriju“, kazao je Šešelj i dodao da Tribunal za sva dešavanja na Balkanu krivi samo Srbe.

Lider SRS je ukazao i na neophodnost da se Srbija distancira od NATO-a koji je nazvao „zločinačkim savezom“.

Šešelj je kazao i da je Srbija videla i kako je izgledala vlast DOS-a i vlast naprednjaka „koja je još više zadužila zemlju i uvela je u dublju ekonomsku krizu“, a da je sada vreme da vide kako izgleda radikalska vlast.

„Samo su radikali ostali neuprljani i neobrukani. Stranka je jaka onoliko koliko je snaga svih vas koji nas podržavate. Narode, snago naša, naš jedini gazda je srpski narod“, izjavio je Šešelj.

On je dodao i da neće dozvoliti izručenje troje njegovih saradnika i stranačkih kolega u Hag i da će ih „radikali braniti svojim telima“.

Na kraju mitinga, lider SRS je pozvao okupljene da „dostojanstveno i mirno“ krenu u „Marš ponosa i prkosa“ Bulevarom kralja Aleksandra do Slavije i nazad, pa je više hiljada okupljenih krenulo u šetnju.

Među parolama su i „NATO je bacio više bombi na Srbiju nego svi teroristi na svetu“, kao i slike sa likom danas osuđenog bivšeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića.

Izvor: N1 http://rs.n1info.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here