Home Izbori Polemika naprednjaka i demokrata o ženama

Polemika naprednjaka i demokrata o ženama

80
0
SNS i DS - Srbija izbori
Foto: www.n-portal.rs

SNS je reagovao na izjavu lidera DS-a da se građani 24. aprila opredeljuju između Srbije u kojoj su žene građani drugog reda i Srbije u kojoj su svi slobodni i ravnopravni. Naprednjaci odgovaraju da se niko nikada nije izvinio „za sve prostote koje su izgovorili i napisali o ženama“.

Srpska napredna stranka poziva Dragana Šutanovca, Gorana Ješića i ostale visoke funkcionere Demokratske stranke da se izvine, a Demokratsku stranku da javno osudi svoje funkcionere koji su vređali i ponižavali žene.
Navode da će im onda možda neko i poverovati da poštuju žene i bore se za njihov ravnopravan položaj u društvu.

„Očigledno je da ovi bahati i mizogini prvaci DS-a uživaju podršku svog šefa Bojana Pajtića i ostalih stranačkih kolega, jer se niko nikada nije ogradio od njihovih reči i postupaka, niti se izvinio za sve prostote koje su izgovorili i napisali o ženama“, navodi se u saopštenju SNS-a.

Srpska napredna stranka poručila je ranije danas DS-u da će građani 24. aprila reći da li žele da Srbiju vode Dragan Šutanovac, Goran Ješić i drugi visoki funkcioneri te stranke koji, kako navode, uz aminovanje Bojana Pajtića, najbrutalnije vređaju i ponižavaju žene, ili žele politiku SNS-a i zdravu Srbiju u kojoj su žene poštovane, ravnopravne i imaju jednake šanse.

SNS je tako reagovala na izjavu predsednika DS Bojana Pajtića koji je prethodno danas, prilikom posete Sigurnoj kući u Pančevu, rekao da se građani 24. aprila opredeljuju između Srbije u kojoj su žene građani drugog reda i gde za nasilnike uvek ima opravdanja, u kojoj se ćuti i trpi, i Srbije u kojoj su svi slobodni i ravnopravni, u kojoj zakoni važe jednako za sve.

DS je potom reagovala, navodeći da je za SNS „čak i nasilje nad ženama povod za uvrede i klevetanje“.

„To ššto Srpska napredna stranka čak i temu porodičnog nasilja koristi da na najgrublji mogući način vređa, etiketira i kleveta političke neistomišljenike govori više o karakteru te stranke nego bilo koja reč kritike upućena na njenu adresu“, poručio je u saopštenju DS.

Izvor: RTS http://www.rts.rs/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here