Home Izbori Pastor apeluje na fer i korektno ponašanje učesnika izbora

Pastor apeluje na fer i korektno ponašanje učesnika izbora

243
0
Ištvan Pastor - Srbija izbori
Foto: RTS/ Tanjug/ Jugoslav Pap

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor ponovo je apelovao na sve učesnike izbora da se ponašaju fer i korektno i da političke borbe vode argumentima i programima.

Pastor je u saopštenju za javnost naveo da je sa velikom zabrinutošću primio informaciju da je došlo do narušavanja reda prilikom predaje pojedinih lista za pokrajinske poslanike, i to ispred same zgrade Skupštine Vojvodine gde se nalazi i sedište Pokrajinske izborne komisije.

„I dalje insistiram na tome da se predstavnici političkih partija, koalicija i grupa građana koji učestvuju u izbornom procesu ponašaju tolerantno i sa međusobnim uvažavanjem. To je ono što, ne samo zakon nalaže, nego i osnovna kultura i vaspitanje. To je jedini način da se očuva integritet Skupštine Vojvodine, ali i sama regularnost izbornog procesa“, poručio je Pastor.

Apelovao je i na nadležne organe da ispitaju okolnosti pod kojima su se dogodili problemi u vezi sa predajom izbornih lista, da se utvrdi da li je došlo do neregularnosti, i ukoliko se ustanovi da jeste, počinioci budu sankcionisani u skladu sa zakonskom regulativom.

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je u Novom Sadu da će ta stranka povući svoju listu kandidata za učešće na pokrajinskim izborima koju su predali noćas, ukoliko ne bude objavljeno u naredna 24 sata ko su batinaši koji su pokušali da aktiviste LSV spreče u predaji liste.

Izvor: www.rts.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here