Home Izbori 2016 LSV: Pronađite batinaše ili za 24h povlačimo listu

LSV: Pronađite batinaše ili za 24h povlačimo listu

165
0
Nenad Čanak - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Novi Sad — Lider LSV Nenad Čanak rekao je da će LSV povući listu za pokrajinske izbore ukoliko za 24h ne budu pronađeni batinaši koji su pokušali da spreče predaju liste.

Incident na koji je ukazao Čanak desio se oko tri sata, kada su aktivisti LSV došli da predaju Pokrajinskoj izbornoj komisiji (PIK) potpise i dokumentaciju.

Tada ih je „privatno obezbeđenje Socijalističke partije Srbije na najgrublji način pokušalo u tome da spreči“.

Čanak je naveo da je to obezbeđenje pokušalo da ih spreči da uopšte uđu u zgradu pokrajinske skupštine, u kojoj zaseda PIK. „Predložiću da Predsedništvo stranke donese odluku da se povuče lista LSV za pokrajinske izbore, jer posle ovoga izbori nemaju smisla, nemaju legitimitet, jer su prepušteni u ruke batinaša“, rekao je Čanak.

Dodao je da LSV očekuje da će policija reagovati brzo i da će nakon toga uslediti i hitna reakcija pravosuđa. On je kazao i da je bilo neregularnosti upravo prilikom predaje liste SPS-a, što bi takođe trebalo ispitati i zatražiti da se greške isprave ili da lista bude „oborena“.

„Ako su mogli hitro da reaguju kada su hapsili paore, ne vidim nijedan razlog da isto tako ne reaguju i u ovom slučaju“, kazao je Čanak.

Potpredsednik LSV Branislav Bogaroški rekao je na konferenciji za novinare ispred pokrajinske skupštine da ukoliko se ovakvi incidenti dešavaju sada, kada su pokrajinski izbori tek raspisani, onda se na dan izbora može očekivati još gora situacija.

O incidentu ispred PIK-a javnost je obavestila članica Predsedništva LSV Maja Sedlarević, koja je izjavila da je obezbeđenje SPS „fizički sprečilo LSV da preda izbornu listu za pokrajinske izbore“, a na svom nalogu na Tviteru napisala i da je i ona fizički napadnuta tokom incidenta.

Ministar Nebojša Stefanović izjavio je da će policija ispitati sve okolnosti u vezi s incidentom prilikom predaje izborne liste LSV za pokrajinske izbore.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here