Home Izbori Jakšić poništava listu: Mirković se dogovorio sa Vučićem

Jakšić poništava listu: Mirković se dogovorio sa Vučićem

80
0

Kao jedan od osnivača i jedino ovlašćeno lice grupe građana „Jaka Srbija“, donosim „časnu i moralnu odluku“ o poništavanju ove liste na predstojećim republičkim izborima, zakazanim za 24. april, saopštio je Igor Jakšić, nekadašnji član Glavnog odbora Srpske napredne stranke, koji je u januaru napustio članstvo u SNS.

Jakšić podseća da je grupu građana „Jaka Srbija“ osnovao zajedno sa Sašom Mirkovićem, kada je on istupio iz poslaničkog kluba SNS, a potom i iz stranke. Za listu „Jaka Srbija“ prikupljeno je svih 10.000 potpisa, navodi Jakšić i dodaje da je prikupljanje još u toku.

Odluku o poništavanju liste Jakšić, međutim, objašnjava tvrdnjom da je Saša Mirković, posle istupanja iz SNS, „napravio kompromis“ sa Aleksandrom Vučićem „za dalju zajedničku saradnju posle i za vreme izbora“.

Pošto je na listi nosilac Saša Mirković i „to je sad nepromenljiva forma“, ukazuje u saopštenju Jakšić, „ne mogu da dozvolim da se mojom idejom i mojim likom i delom poigrava neko ko je spreman da uđe u dil sa Vučićem“.

„Sa indignacijom odbijam loše kompromise i prljave ponude“, napominje Jakšić i tvrdi da je ostao sam na čelu „svoje grupe građana ‘Jaka Srbija'“ i na „ledini svoje borbe“.

„Izvinjavam se javno koalicionim partnerima, koji su nam idejno i programski dali podršku i hrabro ušli na našu listu sa celokupnom svojom infrastrukturom“, zaključuje Jakšić.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here