Home Izbori Partija za demokratsko delovanje samostalno na izbore

Partija za demokratsko delovanje samostalno na izbore

129
0
PDD - Srbija izbori
Foto: RTV

PREŠEVO – Partija za demokratsko delovanje (PDD) samostalno će učestvovati na parlamentarnim izborima 24. aprila a nosilac liste biće predsednica ogranka PDD u Preševu Ardita Sinani, izjavio je danas član predsedništva PDD Beljulj Nasufi.Nasufi je agenciji Beta rekao da se predsedništvo PDD usaglasilo da prvi na listi za poslanike bude profesor hemije iz Bujanovca Fatmir Hasani, koji je i član predsedništva PDD, druga na listi će biti Ardita Sinani, koja je nosilac liste, dok je treći na listi za poslanike funkcioner PDD iz Bujanovca Driton Redžepi.

Medju kandidatima za poslanike ne nalaze se poslanici u još aktuelnom sazivu Skupštine Srbije Riza Haljimi, koji je i predsednik PDD, kao ni Šaip Kamberi, koji je bio raniji predsednik opštine Bujanovac.

„Postignut je kompromis da nosilac liste bude iz Preševa a da prvi kandidat na listi za poslanike bude iz Bujanovca. Lista za poslanike će se proširiti onoliko koliko to zakon predvidja, sigurno će biti kandidata i iz Medvedje, ali realno je da na izborima PDD ne može da dobije više od dva poslanika“, kazao je Nasufi.

Nasufi je rekao da pregovori o izlasku na izbore u široj koaliciji sa drugim albanskim partijama nisu uspeli.

„Ardita Sinani je izabrana da bude nosilac liste zato što je ona već predsednik ogranka PDD u Preševu i već ima poverenje ljudi. Očekujemo da će to motivisati glasače i povećati izlaznost na parlamentarnim izborima“, rekao je Nasufi.

PDD je do sada četiri puta učestvovala na parlamentarnim izborima, samostalno ili u koaliciji sa drugim albanskim partijama iz Preševa i Bujanovca, pri čemu je najbolji rezultat ostvaren na poslednjim parlamentarnim izborima kada je PDD osvojila dva poslanička mandata.

Lider PDD Riza Haljimi do sada je četiri puta bio poslanik u Skupštini Srbije, pri čemu je u tri mandata bio jedini predstavnik Albanaca u parlamentu.

Izvor: RTV http://www.rtv.rs/

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here