Home Izbori Demokrate zvanično krenule u kampanju iz Vranja

Demokrate zvanično krenule u kampanju iz Vranja

77
0
DS - Srbija izbori
Foto: N1

Demokrate su u Vranju organizovale svoj prvi predizborni miting…Kampanju, pod sloganom “Za pravednu Srbiju”, zvanično su započeli iz grada gde su od uvođenja višestranačja na vlasti socijalisti.

Predstavljeni su poslanički kandidati stranaka ujedinjenih oko Demokratske stranke – Nove, Reformističke stranke, Zajedno za Šumadiju, Pokret za Krajinu i Demokratski savez Hrvata u Vojvodini.

Njihovi lideri uglavnom su poslali poruke vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci, koju su optužili da je Srbiju dovela na vrh svetskih lista zemalja sa najgorom ekonomijom.

Lider Nove stranke Zoran Živković rekao je da je stanje u Srbiji takvo da je potrebna nova akcija Sablja, a lider DS Bojan Pajtić pozvao je predstavnike vlasti na TV duel, koji tvrdi da uporno izbegavaju.

Mi smo sedma najbednija ekonomija na svetu i četvrta najtužnija zemlja na svetu, naša vlada je zvanično među 10 najnesposobnijih vlada na celoj zemaljskoj kugli, rekao je lider demokrata i poručio da bi još četiri godine sadašnje vlasti vratile Srbiju u robovlasnički sistem.

“Pobeđuje li Srbija u svetu? Na žalost, ne. Pobeđuje li Srbija u Evropi? Na žalost, ne. Srbija je jedna od najsiromašnijih zemalja Evrope. Pobeđuje li Srbija u regionu? Na žalost, ni tu. Srbija je danas ekonomski najslabija država regiona. Imamo najniže plate, najniže penzije, najmanji rast. Svi drugi su bolji od nas”, ukazao je Pajtić na izbornoj konvenciji DS u Vranju.

Prema njegovom mišljenju, glavno pitanje koje bi svi trebalo da postavimo je „koga to Srbija pobeđuje“.

“Srbija je danas zemlja u kojoj roditelji žele svojoj deci da žive što dalje od njih. Ima li veće tuge? Srbija je zemlja beznađa i siromaštva, rekao je Pajtić i upitao: „Ako takva Srbija pobeđuje, kako onda izgleda Srbija kad gubi“, upitao je on.

Prema njegovim rečima, poraženi su oni koji su učili škole i završavali zanate, vredni i pristojni i svi koji poštuju zakone i plaćaju račune.

Pajtić je ukazao da poljoprivrednicima oduzimaju zemlju, da obrazovani beže u beli svet, da lekare proteruju iz Srbije, da penzioneri moraju da biraju između hrane i lekova i da učitelji vaspitavaju decu za pare za koje ih bejbisiterka ne bi čuvala.

„Teraju profesore da ćute pred plagijatorima i kupcima diploma, stručnjake da slušaju amatere i neznalice, Babić nas uči srpskom jeziku, pozorišta i galerije su na prosjačkom štapu, Rističević nas uči poštenju, a Gašić rodnoj ravnopravnosti, novinari moraju da kleče, a kriminalci daju deci autograme“, dodao je Pajtić.

On je istakao da sa ovim izborima počinje “njihov kraj” i upozorio da su predstojeći izbori poslednji voz za normalnu Srbiju i da drugog neće biti.

Prema njegovoj oceni, to što četiri godine ponavljaju da je DS leglo svega najgoreg, osim što je laž, funkcionere vlasti uopšte ne čini boljima.

Izvor: N1 http://rs.n1info.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here