Home Izbori Pajtić iznenađen najavom koalicije SNS i SVM

Pajtić iznenađen najavom koalicije SNS i SVM

71
0

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić rekao je da je bio prilično iznenađen izjavom lidera Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvana Pastora da će SVM posle izbora u Srbiji 24. aprila ići u koaliciju sa Srpskom naprednom strankom.

„To je njihova politička volja, ali mislim da nije prirodna ni logična, jer se i u Subotici pokazalo da republička vlast uopšte ne haje za ovaj deo zemlje, da su se republički funkcioneri slikali i promovisali na slavi onih investicija koje su zasluga DS i da nisu ispunili ništa iz zajedničkog sporazuma sa SVM“, rekao je Pajtić.

On je ponovio da DS ni pod kojim uslovima neće ulaziti u koaliciju sa SNS, jer su svojim „amaterizmom, bahatošću, nesposobnošću, amaterizmom i korumpiranošću pokazali da, ne samo da ne umeju da vode državu, nego da ne umeju da urade ni elementarne zadatke“.

Kako je rekao, predstojeći izbori su „poslednji voz za normalnu Srbiju i poslednja prilika da se u državu uvede princip rada, da bi građani živeli normalno, da bi živeli sad, a ne za 20 godina“.

„DS će izgraditi pravednu Srbiju koja neće dozvoliti da se zemljište oduzima poljoprivrednicima i da se daje tajkunima, da se poljoprivrednicima otimaju i smanjuju subvencije i da im se smanjuju penzije“, rekao je Pajtić, čija je stranka trenutno u koaliciji sa LSV na pokrajinskom nivou vlasti.

Dodao je da DS neće dozvoliti da mladi ljudi masovno beže iz države i da će kroz poresku politiku stimulisati poslodavce da zaposle mlade, obrazovane ljude, kao i da se omogući povratak onih koji su odavde otišli.

„Danas se u ovoj zemlji cene partijski aktivisti i starlete koji su kupili diplome, a ne mladi i stručni ljudi“, rekao je Pajtić.

Izvor: N1 http://rs.n1info.com

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here