Home Izbori Lazanski: Vučić ima viziju, ne vidim ništa bolje od SNS-a

Lazanski: Vučić ima viziju, ne vidim ništa bolje od SNS-a

82
0
Miroslav Lazanski - Srbija izbori
Foto: www.srbijadanas.net

Kandidat za poslanika na listi SNS-a Miroslav Lazanski razgovarao je sa građanima Niša i poručio da je koalicija koju vodi premijer Aleksandar Vučić najbolja opcija za budućnost Srbije, zbog čega je, kaže, i odlučio da im se pridruži.

„Vučić ima viziju, to je najvažnije, ja u njemu to vidim i zato sam na listi SNS-a“, rekao je Lazanski i dodao da nije „političar od iskustva“ i da građanima samo može da kaže da je naprednjačka koalicija najbolja za budućnost Srbije.

„Ja ne vidim bolje“, kaže Lazanski.

Upitan koji su bili njegovi motivi da se nađe na toj listi, Lazanski odgovara da je zadovoljan spoljnom politikom koju vodi Vlada, ali i ekonomskom, jer se stvari pokreću napred.

Podseća i da je vlada na čijem je čelu Vučić, jedina u Evropi, osim Belorusije, koja nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji, i da to treba poštovati.

Dobro je, dodaje, što imamo dobre odnose i sa Istokom i sa Zapadom, jer je Srbija mala zemlja koja se ne može inatiti sa svetskim silama.

„Kad kažu da se nismo opredelili, ja kažem da jesmo – da sa svima budemo dobri“, rekao je Lazanski i dodao da je Vučić našao pragmatičnu opciju dobrih odnosa sa svima.

Pozdravlja i to što Srbija nije ušla u NATO, ali je obezbedila odlične odnose sa tom organizacijom, koji su i neophodni, ne zbog ljubavi, već zato što NATO koliko-toliko čuva Srbe na Kosovu.

Kad je reč o ekonomiji, Lazanski kaže da se stvari polako kreću nabolje, iako primećuje da narod na ovim prostorima nikad nije zadovoljan ekonomskom situacijom.

On ocenjuje da je privreda stabilizovana, ako imamo u vidu poplave, sankcije, ratove i devastiranu ekonomiju, da je valuta stabilna i otvoren pristup svim međunarodnim monetarnim tržištima.

Lazanski dodaje i da se ljudi zapošljavaju, da se to vidi u Nišu, gde se otvaraju novi pogoni…

Dodaje da je kriza svuda u svetu i da nigde nije idealno, ni u Nemačkoj, ni u Italiji, ni u Francuskoj.

„Mi uvek tražimo idealnu poziciju, takav smo narod. Nema idealne pozicije, ima samo krvavog i mukotrpnog rada i korak po korak grabljenja ka boljoj budućnosti“, rekao je Lazanski.

Na tribini je govorio i gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Izvor: RTS http://www.rts.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here