Home Izbori Stefanović: Garantujemo bezbednost građana u izbornom procesu

Stefanović: Garantujemo bezbednost građana u izbornom procesu

78
0
Nebojša Stefanović - Srbija izbori
Foto: RTS, MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović apelovao je na sve učesnike izbornog procesa i građane da prijavljuju skupove kako bi policija blagovremeno mogla da reaguje.

Apsolutno možemo da garantujemo bezbednost i sigurnost svim građanima Srbije u izbornom procesu, rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, navodeći da će na ulicama biti angažovano više policije ako za tim bude bilo potrebe.

Što se tiče sigurnosti, ja apelujem na sve – nasiljem se neće ništa rešiti. Na izborima će pobediti onaj ko bude imao veću podršku građana i u koga građani veruju, ja verujem da će tako i biti“, rekao je Stefanović novinarima u Rakovici, upitan da li može da garantuje da će dan izbora proteći mirno.

Stefanović je podsetio da je više puta rekao da će na ulicama biti više policajaca, ukoliko bude potrebno, da bi kontrolisali bezbednost i sigurnost svih građana.

Apelovao je na sve učesnike izbornog procesa i građane da prijavljuju skupove kako bi policija mogla da reaguje blagovremeno.

Prema njegovim rečima, nemoguće je da neko ko ne želi da prijavi skup očekuje od policije da se „na njemu stvori za 15 sekundi“.

„Zato smo ih ohrabrivali – bez obzira na novi Zakon o javnom okupljanju, koji, na primer, skupove u zatvorenom ne tretira tako da moraju biti prijavljeni – da se prijavljuju, da bismo mogli pravovremeno da reagujemo“, rekao je Stefanović u Rakovici, gde je razgovarao sa penzionerima.

Izvor: www.rts.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here