Home Izbori Na televizijama najviše sekundi za SNS

Na televizijama najviše sekundi za SNS

99
0
Izbori 2016 - Srbija izbori
Foto: RTV (Ilustracija)

BEOGRAD – Tokom prve nedelje predizborne kampanje, televizijske stanice sa nacionalnim frekvencijama ubedljivo su najviše prostora posvetile aktivnostima koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke (SNS), pokazala je analiza agencije za praćenje i analizu medija Kliping.

Od ukupno 115 minuta izveštavanja o predizbornim aktivnostima u glavnim informativnim emisijama RTS 1, TV Pink, TV B92, TV Prva i TV Happy, kampanji naprednjaka posvećeno je 57,5 minuta.

Najviše medijske pažnje predizbornim aktivnostima političkih partija posvetila je TV B92, dok je najmanje o promociji stranaka izveštavao RTS u svom Dnevniku 2.

Posle liste okupljene oko SNS, kojoj je posvećeno 3.453 sekunde TV programa, slede koalicija SPS-JS sa 1.036 sekundi, koalicija na čijem je čelu Demokratska stranka sa 815 sekundi i Srpska radikalna stranka sa 660 sekundi, navodi se u saopštenju.

Znatno manje medijskog prostora dobile su koalicija Dveri i DSS – 398 sekundi, koalicija SDS-LDP-LSV 364 sekundi i lista čiji je nosilac muftija Muamer Zukorlić 258 sekundi, navode u agenciji Kliping.

U poređenju sa prvom nedeljom predizborne kampanje 2014.

godine, ove godine je ukupan medijski prostor posvećen stranačkim aktivnostima prepolovljen.

U prvoj nedelji kampanje pre dve godine emitovano je 13.154 sekunde, a ove godine 6.884 sekundi.

U toku prve nedelje, zabeležena je i negativna kampanja protiv liste okupljene oko DS.

U analizi se navodi da je jedna od privatnih TV stanica sa nacionalnom frekvencijom za sedam dana posvetila svega 21 sekundu promociji DS, dok je čak 407 sekundi izdvojeno za negativne objave o navodnim zloupotrebama te stranke u Vojvodini.

Izvor: RTV http://rtv.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here